Investiții, salarii și pensii mai mari în 2014

Luni, 4 Noiembrie 2013 | Politica, stiri | 3 comentarii

Astăzi, premierul Victor Ponta și ministrul Daniel Chițoiu au anunțat rezultatele negocierii cu Fondul Monetar Internațional. Este vorba de câteva măsuri pe care Guvernul le va lua în 2014 pentru a se încadra în țintele bugetare negociate cu FMI, care, zic eu, vor avea un impact pozitiv în bugetele tuturor.

Măsuri economice pentru 2014:

 • Toate pensiile vor fi indexate, adică mărite, cu 3,76%.
 • Salariul minim crește la 850 de lei de la 1 ianuarie și la 900 de lei începând cu 1 iulie;
 • CAS va fi redus cu 5% de la 1 iulie;
 • deficit de buget de 2,2% din PIB;
 • Investiţii – peste 6% din PIB;
 • Cofinanţările pentru fonduri europene cresc cu 3%;
 • Accizele vor crește cu 0,7 eurocenți la litru de carburant, iar banii vor merge în fondul special pentru dezvoltarea infrastructurii rutiere, pentru marile proiecte.

Urmează și altele. Voi ce părere aveți?

victor-ponta-conferinta-de-presa-psd-bacau

3 comentarii la “Investiții, salarii și pensii mai mari în 2014”

 1. Raluca 4 Noiembrie 2013 at 22:48 Permalink

  bun, bun, acum sa vedem daca au cu ce sa acopere cheltuielile astea bugetare

 2. bigbadsheep 5 Noiembrie 2013 at 22:19 Permalink

  Din banii cui omule? Statul nu are bani, nu produce nimic. Statul e pur și simplu un mafiot cu legea în mână care îți cere “pizzo” promițându-ți protecție.
  Banii vor fi luați de la proștii ăia care muncesc în privat și care mai plătesc taxe. Dacă aveau bani nu ar mai fi avut nevoie de împrumut FMI… pentru ce? Doar ca să crească niște pensii derizorii și imediat după să mai bage x mii taxe și creșteri de taxe care vor anula acele creșteri de pensii și salarii.
  Tu chiar nu ai noțiuni economice tinere. Ești un politruc în devenire.
  Nu zice nimeni că benzina deja a crescut și în raport cu câștigul mediu e cea mai scumpă din toată Europa. Nu zice nimeni că pentru acel TVA redus la pâine au crescut niște taxe. Nu zice nimeni că acele taxe care acum cică ar fi reduse nu ar fi trebuit să existe în primă instanță.
  Nu zice nimeni că ei își măresc beneficiile în orice lună, în timp ce românul o duce din ce în ce mai prost.
  Guvernul Ponta e cel mai prost din toată istoria României, cel mai mârșav și ticălos din toată istoria României inclusiv și perioada comunistă. O adunătură de bastarzi pe care tu o lauzi într-una.
  Pune un grafic privind investițiile străine în România înainte și în timpul guvernării Ponta. Pune un grafic privind emigrarea românilor sub ultimele două guvernări. Pune un grafic privind creșterile veniturilor și indexarea și adăugarea de taxe, să vezi că în timp ce linia taxelor a zburat la cer, linia veniturilor s-a dus în jos.
  Încă o dată…chiar atât de obtuz poți fi încât să nu realizezi ceea ce se întâmplă? Chiar atât de îndoctrinat sa fi încât să continui să îi susții…pe ei sau pe ceilalți e aceeași chestie?

  • Marius 8 Noiembrie 2013 at 20:54 Permalink

   Nu ai cu cine sa te intelegi, nu te mai chinui. Pacat de kristofer, il stiu de mult timp (de pe forumul softpedia), il urmaresc dar imi pare rau ca o ia pe calea asta. Pacat ca transforma blogul in unealta politica. Daca cel mai slab guvern al Romaniei e de laudat, ce sa mai spunem…


Lasa un comentariu