Istorie Radio Deea

Joi, 27 Decembrie 2007 | internet, muzica, Pareri personale, Radio Deea | 11 comentarii

Cautand de curiozitate pe internet, nu am gasit o biografie/istorie a Radio Deea si am decis sa adun eu cateva informatii de pe internet, sa le pun cap la cap si sa trec eu in revista evenimentele notabile ale acestui radio!

Radio Deea a aparut in 1997 la Onesti, judetul Bacau. Initial a fost un post de radio local, cu muzica destul de comerciala si destul de veche. Se difuzau melodii din anii 70-80. In decurs de 5-6 ani, Radio Deea acumula 20 de statii in toata tara, inclusiv Bucuresti.

Prin 2003-2004, cu o investitie de 250.000 euro in aparatura, Radio Deea se relanseaza si porneste pe o nisa neacoperita in Romania, cea a muzicii dance/underground/club.
Vocile cele mai experimentate nu au fost furate de la alte posturi de radio, ci s-a continuat cu aceleasi voci de la Onesti, restul echipei fiind formata cu oameni din capitala. S-a format o echipa, iar director de programe era Camelia Chenciu.

Radio Deea pune accent numai pe muzica, reclamele sunt foarte putine iar stirile sunt prezentate in format flash, deci nu dureaza mai mult de 3 minute.
In fiecare luna, Radio Deea simtea o crestere in sondaje si devenea un radio favorit pentru publicul mai tanar, dar si pentru unii varstnici.

Radio Deea avea diferite programe si emisiuni ca:

 • Dance Nice Easy
 • Top 20 Radio Deea
 • Request 629
 • Club Emotion

In Iulie 2007 ascultatorii Deea au primit o mare lovitura: Postul lor favorit, Radio Deea, a fost cumparat de trustul de presa Lagardere (EuropaFM, Radio21) pentru frecvente, astfel multe dintre frecventele Radio Deea vor deveni Radio 21. Astfel, Lagardere a dat 4-5 milioane de euro pe toate statiile radio din FM, urmand sa le imparta in doua categorii:

 • frecvente ce se duc la Radio 21
 • frecvente ce vor forma un nou post de radio dance-underground

Lagardere a cumparat de la Radio Deea doar reteaua FM, nu si numele. Dar, o parte din personal (Dj Andi, Camelia Chenciu, Liviu Hodor) a plecat la noul radio dance, momentan fara nume. Odata cu personalul, emisiunile de pe vechiul Radio Deea s-au mutat la noul radio.
Astefel, la final de 2007 avem doua radiouri cu acelasi nume teoretic. Practic nu este asa, ci avem doua radiouri diferite:

 • Noul radio, fara nume deocamdata. Aici se difuzeaza Top 20 Radio Deea, Request 629, Dance Nice Easy, The After Show. Acest radio fara nume se difuzeaza pe frecventele Radio 21, acolo unde este deja o frecventa 21. Deci acest radio il putem auzi in FM, dar si online. Adresele de streaming pentru a asculta online le gasiti aici—> http://kristofer93.googlepages.com/radiodeeacelnou%2Cfaranume%2Conlinestreaming
 • Vechiul radio, cel cu numele de Radio Deea. Emite doar online, aici se difuzeaza Club Emotion si Minimal Behavior. Acest radio doar online a ramas cu numele si cu jingle-urile dinainte, a ramas cu Andreea Iancu, Eduard Vasilica si TonkProject. Adresele de streaming pentru a asculta online le gasiti pe http://radiodeea.ro/phps

Legaturi web:

Pe forumul Radio Deea se intreaba de melodii de pe ambele radiouri!

Pentru cei care stiu mai multe, daca am gresit undeva sau daca am omis ceva, va rog sa ma contactati!

11 comentarii la “Istorie Radio Deea”

 1. Anonymous 2 Februarie 2008 at 10:34 Permalink

  in afara de top e mai buna ala vechi…pacat. cu bani s-a daramat inca un mit.

 2. Anonymous 11 Martie 2008 at 19:20 Permalink

  sper sa emita in toata tara si sa fie mult,mult mai bine fata de cum era inainte,cu multe chestii noi…pt mine si pt multi altii tot deea ramane..cu siguranta..banii astia…dar totusi o afacere de succes…enjoy

 3. Marius 11 Aprilie 2008 at 09:08 Permalink

  Si cum te contactam ? Chiar vreau sa te corectez putin !…. Daca nu te superi !

 4. cosmin 17 Aprilie 2008 at 16:58 Permalink

  radio deea ramane cel mai bun radio din romania.nush dak vibe se va ridica la niv lui dar oricum am auzit muz buna si aici

 5. cosmin 17 Aprilie 2008 at 17:01 Permalink

  si as mai avea o sugestie,si pt radio deea si pt vibe fm :faceti cumva sa apara numele melodiei care ruleaza in winamp atunci knd ascultam radio(asa putem cauta si noi melodiile de la voi)ms

 6. Anonymous 24 Mai 2008 at 18:09 Permalink

  nasol rau….tot mai marfa era vechiul deea bine ca mai pot asculta club emotion care imi place cel mai mult dar request 629 trebuie sa-l asc pe vibe chiar nasol….

 7. Anonymous 29 Iunie 2008 at 17:48 Permalink

  Ai aminit ca la Radio DEEA figureaza si Andreea Iancu. Ea este fata unuia Iancu, creatorul radio TV DEEA ONESTI, precum si retea cablu TV DEEA. De la Andreea vine si DEEA. POvestea incepe de fapt de undeva din Satu Mare. Iancu a venit cu echipament in Onesti si a inceput treaba. Reteaua cablu TV a fost preluata de RDS. E drept ca investitia si constructia DEEA nu a fost foarte curata financiar, dar munca s-a vazut. In 15 ani 99% dintre romani nu devin milionari in euro, chiar daca merg “pe langa”. Munca a contat.
  Onestenul

 8. Anonymous 20 Iulie 2008 at 20:32 Permalink

  de ce oare nu se pune suflet in ceea ce se realizeaza si sa ramana?
  de ce la mijloc e banul? de ce nu se pastreaza sau de ce nu avem si noi o continuitate in ceea ce realizam?pacat k pt bani tre sa ne vindem sufletu`(in cazul de fata un radio de succes)

 9. Dan (MURY) 7 Decembrie 2014 at 01:24 Permalink

  ce mai faci Mihai nu mai am nr tau

 10. Eugen 8 Octombrie 2019 at 21:46 Permalink

  radio DEEA tare dor de muzica preferata anii 2007 Club Emotion,Dance Nice Easy era o emeseune extra salut de la Moldova

 11. Diegis 17 Decembrie 2020 at 22:19 Permalink

  Lagarder au îngropat ceva frumos. Au venit cu aberațiile lor de marketing și s-a dus dracu’ totul… Păcat….Radio Deea a fost de departe cel mai bun și avangardist radio românesc….


Lasa un comentariu