Juramantul Daruirii

Miercuri, 9 Martie 2011 | Pareri personale | 6 comentarii

Traim in era banilor. Mancam cu ei, ne imbracam cu ei, ne crestem copiii cu ei, depindem de bani chiar si cand avem nevoi fiziologice. Toata viata noastra se invarte in jurul banilor si ar fi o mare ipocrizie din partea noastra sa nu recunoastem asta. Ne planificam viitorul in ideea de a face cat mai multi bani, chiar daca nu ne impacam cu ce facem sau cu locul in care muncim. Succesul in viata merge in tandem cu castigul financiar. Banul nu mai este demult ochiul dracului, ci o nevoie.


In lumea asta exista oameni mari si bogati care au construit imperii si averi uriase. Doi dintre ei sunt Bill Gates si Warren Buffet, care impreuna detin o avere de peste 100 de miliarde de dolari. Acestia si-au pus in cap sa doneze jumatate din averea lor in scopuri caritabile, initiativa ce face parte dintr-o campanie intitulata Juramantul Daruirii.

Sa luam in calcul faptul ca Bill Gates a pierdut titlul de cel mai bogat om din lume pentru ca anul trecut a donat o treime din avere fundatiei Bill si Melinda Gates care se ocupa, printre altele, cu eradicarea foametei foamei si a pandemiilor din cele mai sarace zone ale lumii. Pai da, pe Gates nu il intereseaza pozitia din Forbes. Fata de latifundiarii mult mai mici de pe meleagurile noastre, Gates are mentalitatea necesara sa isi dea seama ca nu ia banii cu el pe lumea cealalta si ii doneaza.

Sa vedem ce bogati ai Romaniei sunt gata sa isi doneze jumatate din avere si implicit sa isi piarda pozitiile din Top 300 in scopuri caritabile. Va spun eu, niciunul. Sa nu-mi spuneti de Becali si nici de Patriciu, care spala bani prin minunata lui Fundatie. Cu o floare nu se face primavara!

6 comentarii la “Juramantul Daruirii”

 1. Steve, the knight of Heracles 9 Martie 2011 at 17:33 Permalink

  Hei, am si eu o rugaminte. Zi si tu pe blog ca meciul de box a lui Bute va fi transmis in direct pe B1. Nu de alta, dar la ce audienta are B1 s-ar putea ca multi sa nu stie. Deci duminica, 19 martie meciul lui Bute in direct pe B1. Merci.

 2. Steve, the knight of Heracles 9 Martie 2011 at 18:36 Permalink

  Aaahh, mii de scuze, am eu ce am cu ziua de duminica. 19 cade sambata. Oricum, 19 martie. Acum am vazut. De la o varsta…

 3. TOT 9 Martie 2011 at 18:57 Permalink

  Bogatia este de doua feluri:materiala si spirituala.
  Acesti OAMENI fac parte din categoria celor care au inteles acest lucru.

  JOS PALARIA!!!!!!
  Un exemplu ce trebuie urmat!

 4. Anonymous 9 Martie 2011 at 20:19 Permalink

  Totusi, de ce acuzi fundatii si persoane de spalare de bani fara sa fi avut contact cu acele fundatii sponsorizate de oameni de afaceri? Cand a donat prima oara Bill Gates bani ce crezi ca s-a spus despre el?

 5. Anonymous 9 Martie 2011 at 22:54 Permalink

  Corect! Sunt de asemenea convins ca Bill Gates si altii ca el n-au donat cu asa mare usurinta bani pana cand nu au adunat sume fabuloase cu care … nu mai aveau efectiv ce sa faca. Ei si-au atins scopul in ceea ce priveste stransul banilor, nu mai au nici o ambitie in sensul asta. Cred ca toti ar face la fel de la un nivel in sus. Hai sa nu mai blamam cu asa usurinta pe toti bogatii, chiar daca unii din ei nu merita nici pe departe banii pe care-i au. Cei care nu-i merita, pana la urma vor plati intr-un fel sau altul, iar cei care i-au muncit cinstit sunt sigur ca stiu sa fie si caritabili.

 6. tudor.c 10 Martie 2011 at 00:17 Permalink

  Foamea nu cred ca poate fi eradicata vreodata. Foametea…poate. :p


Lasa un comentariu