La Teatrul Bacovia a început să cânte cucul comunicării

Duminica, 13 Noiembrie 2011 | Bacau, stiri | Comenteaza

Era vineri, terminasem orele şi leneveam în scaunul semi-directorial ascultând nişte muzică trance. Un mail mă face să tresar: “Premieră la Teatrul Municipal Bacovia”. Il deschid şi, profund impresionat, observ că Teatrul Bacovia are PR, în persoana criticului literar Doru Mareş care a câştigat concursul organizat de Teatrul Bacovia pentru postul de secretar literar.

Pe de o parte, oamenii din presa şi din online alergau ca orbii săptămână de săptămână după programul de la teatru. Pe de altă parte, oamenii de la teatru, ateneu şi muzee se plâng de dezinteresul manifestat de cetăţeni pentru evenimentele culturale. Însă cum poţi să înjuri publicul şi dezinteresul acestuia atâta vreme cât nimeni nu ştie de evenimentele pe care le găzduieşti tu, instituţie plătită din bani publici?

Aceste comunicate trimise de noul secretar literar de la Teatrul Municipal Bacovia sunt binevenite atât pentru presa tradiţionala, cât şi pentru bloggeri şi internauţi. Este lăudabila iniţiativa de a duce informaţiile de interes cultural pe Facebook, printre tineri. Este un început în strategia de populare până la refuz a sălii Teatrului, aşa cum se întâmplă an de an la Ingenious Drama Festival.

PS: transformaţi acel profil de Facebook într-o pagină!

Lasa un comentariu