Foto: Le Bal Des Debutants aka bal Vrănceanu 2015

Vineri, la invitația organizatorilor, am participat și fotografiat Le Bal Des Debutants, adică Balul bobocilor de la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu”, care a deschis seria evenimentelor de miss și mister pentru sezonul acesta în Bacău.

Un bal complex, lung aș putea spune (a durat vreo 4 ore), muncit, la finalul căruia am plecat cu o concluzie bazată mai mult pe o dorință. Mulți copii talentați au urcat vineri pe scena Casei de Cultură „Vasile Alecsandri”, boboci care se pricep la diverse lucruri, majoritatea dezvoltând o pasiune pentru activitățile respective.

Mi-ar plăcea ca peste 4 ani, când termina liceul, să aflu că aceste pasiuni să fi rămas în prim plan pentru mulți dintre bobocii de astăzi, în detrimentul obiectivelor impuse fie de părinți, fie de societate. Nu toți trebuie să fiți doctori, oameni de afaceri, informaticieni sau avocați. Puteți fi însă lideri, artiști, tineri care fac lucrurile altfel.

balul bobocilor vranceanu 2015-58

N-am să intru în detalii despre bal deoarece am trecut de etapa în care comentam rezultatele și dădeam note sau palme virtuale concurenților și mai ales juraților, dar și părinților-sponsori (eh, ce vremuri…), însă trebuie să remarc faptul că jurizarea de anul acesta mi s-a părut corectă, lipsită de influențe financiare și mai ales de pilele anumitor părinți. Era loc destul pentru asta, dar respectivii au stat cuminți. Nu știu cum a fost la preselecții, dar scena a arătat bine.

Concursurile au fost câștigate de Carina Zaharia, respectiv Bogdan Vicol. Locurile doi au fost adjudecate de Bianca Popa și Daniel Cloșcă, iar locurile 3 s-au dus la Ilinca Budeanu și George Marcu. Eșarfele pentru popularitate sunt purtate de Răzvan Pană și aceeași Carina Zaharia, pe bună dreptate, cea mai premiată de pe scenă. Lista completă a câștigătorilor ar trebui să apară (sau cel puțin așa cred eu) pe blogul cică oficial al liceului.

Mai jos aveți 112 fotografii selectate și aranjate pentru articol. Totuși, m-am gândit să pun la dispoziția elevilor, părinților, profesorilor și tuturor celor interesați toate fotografiile realizate la bal. Aveți permisiunea să le postați și să le retușați cum vreți voi. Arhiva cu cele peste 700 de fotografii poate fi descărcată de aiciwe.tl/JZ2PXLWIKN.

2 thoughts on “Foto: Le Bal Des Debutants aka bal Vrănceanu 2015

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *