După demisia lui Bogdan Manole din PSD, LSSD rămâne fără președinte

Marti, 24 Februarie 2015 | Politica, Studenti, Tineret | 5 comentarii

Liga Studenților Social Democrați (LSSD), singura structură politică studențească cât de cât organizată în teritoriu, a rămas fără președinte. Bogdan Manole, care era și vicepreședinte TSD, a demisionat, acuzându-l pe Mihai Sturzu că a fragmentat organizația de tineret în grupulețe, distrugând Tineretul Social Democrat.

E bine că nu sunt singurul care ia taurul de coarne și demisionează din PSD. Dacă eu am fost puțin mai diplomat (cel puțin deocamdată, pentru că și eu am de gând să punctez marile deficiențe pe care PSD-ul le are în felul în care se raportează la tineri și care de altfel m-au făcut să plec), Bogdan Manole a spus lucrurilor pe nume. Rezonez cu mesajul lui în foarte multe privințe:

Nu mă mai regăseam în PSD. Am fost 10 ani în rândurile social democraţilor şi regret că s-a ajuns aici, dar în ultimii 2 ani, tinerii din organizaţie nu au mai fost băgaţi în seamă de seniori. Eram chemaţi la partid doar pentru a fi jigniţi gratuit şi pentru a ni şe reproşa lucruri, fără ca în 2 ani cineva să ne consulte sau să ne întrebe dacă avem nevoie de ceva sau dacă avem de unde să susţinem acţiuni pentru tineri. […] Am ajuns să cerem bani părinţilor pentru acţiuni de partid, lucru pe care nu îl consider normal.

Mihai Sturzu a distrus organizaţia TSD, care a fost cea mai mare şi mai importantă organizaţie de tineret din ţară. Nu a făcut decât să o fragmenteze în grupuri şi grupuleţe. Nu aş vrea să se înţeleagă că tot PSD-ul este la fel. Sunt mulţi oameni cărora le port respect şi care sunt lideri adevăraţi. via Gazeta Dâmboviței

bogdan manole lssd adunare covasna

Din câte am înțeles, demisia lui Bogdan Manole vine după ce acesta a avut o întâlnire chiar cu președintele TSD, Mihai Sturzu, pe care îl consideră responsabilul principal pentru această situație. În altă ordine de idei, organizațiile din țară cer implicarea lui Gabriel Petrea, principalul pierzător în urma “Păcii de la Malibu” – un aranjament pe care niciodată nu l-am înțeles și care arată că Victor Ponta nu iubește democrația în partid. Nu-l simpatizez deloc pe Mircea Geoană, dar aici chiar are dreptate.

Premierul a venit atunci și, cu bagheta sa magică, care se pare că judecă mai mult în funcție de interese de familie, l-a uns pe Mihai Sturzu președinte, pe Ioana Pop președinte executiv și pe Gabriel Petrea, favoritul organizațiilor din țară, secretar general. Asta se întâmpla în vara anului 2013. După câteva luni avea loc, la Brașov, Congresul TSD, unde cei trei aspiranți la șefia TSD au candidat până la urmă așa cum a poruncit premierul, adică “în echipă”, împotriva nimănui. Nu confruntare de idei, nu alegeri, nu tensiune, nu nimic. Să fie liniște și pace! Aranjamentele de acest gen sunt regretabile și nu cred că au ce căuta într-un partid care pretinde că e mare și puternic. Într-o structură de tineret, nici atât!

P.S.: Bogdan Manole nu s-a retras din politică, ci s-a transferat la struțocămila UNPR.

victor ponta mihai sturzu congres brasov

5 comentarii la “După demisia lui Bogdan Manole din PSD, LSSD rămâne fără președinte”

 1. Marian 24 Februarie 2015 at 00:58 Permalink

  Si la UNPR o sa fie bagat in seama de seniori? De generalul Oprea si de traseistii aia fara coloana? Amuzant!
  Tu da, ai iesit de tot si bine ai facut. Dar Manole pare un traseist care mai tranteste si usa dupa ce partidul i a oferit loc de munca si functie..

 2. libero-dreapta 24 Februarie 2015 at 10:55 Permalink

  cum, voi plateati cazare+masa la adunarile nationale? :))

 3. Robert D. 24 Februarie 2015 at 13:13 Permalink

  Pacea de la Malibu… hotelul Malibu din Mamaia sau au fost baietii in California si s-au inteles acolo?


Lasa un comentariu