Lucian Șova a devenit șef la municipala PSD, iar fiica sa a fost angajată de Dragoș Benea la cabinetul europarlamentar

Joi, 3 Octombrie 2019 | Bacau | 3 comentarii

Dacă e un lucru la care baronul suprem Dragoș Benea al județului Bacău excelează, pe lângă discreția cu care s-a strecurat în PSD la nivel național de mai bine de 15 ani și textele de blogger din ce în ce mai colorate de pe Facebook (se simte nostalgia după stiloul de jurnalist), este încâlceala de rubedenii pe care o patronează și o gestionează pentru putere, care implicit înseamnă bani și resurse. I-aș fi spus încrengătură, dar nu-i chiar atât de organizată, mai ales când vezi, auzi și mai ales citești că oamenii din încălceală încep să afișeze stegulețul alb al dreptății, fortați fiind fie de fapte, fie de împrejurări.

Cel mai bun exemplu este cel de la vârful PSD Bacău, unde președintele Benea și vicepreședintele Șova tranzacționează, în sensul că schimbă unul cu altul, când fie funcții de partid, când funcții publice.

În 2013, când Lucian Șova era deputat și Dragoș Benea încă deținea funcția de președinte al Consiliului Județean, la Palatul Administrativ se găsea un post călduț pentru Horia-Ionuț Olinic, care devenea șef al Serviciului relații cu publicul și administrație publică locală înainte de a-și finaliza masterul de administrație publică de la Universitatea George Bacovia. De curând, Horia Olinic a devenit directorul adjunct al Serviciului Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău (SPJPTCAS), care administrează Pârtia Nemira de la Slănic-Moldova și care ar trebui să se ocupe de turismul din județ.

Weekendul trecut, după răfuiala publică dintre Dragoș Benea și primarul Necula, edilul a fost dat jos de la șefia organizației municipale după seara briceagurilor scurte din sala Palatului Administrativ, în locul său fiind uns interimar Lucian Șova, care are mari șanse să devină candidatul la Primăria Bacău în 2020. Asta dacă nu se răzgândește pe parcurs, știu eu, poate are planuri mai… naționale. Un pas înapoi, la administrația publică locală, ar putea fi, zic cârcotașii de serviciu, o revelatoare întoarcere în trecut, iar trecutul e presărat cu multe detalii ce merită scoase la suprafață.

Cum nicio minune nu vine niciodată singură, Ilinca Șova, fiica deputatului și fostului ministru al transporturilor, a devenit recent asistent la cabinetul europarlamentarului Dragoș Benea, informația pe care am primit-o pe surse fiind confirmată și de site-ul Parlamentului European. Ce o recomandă? Pe lângă familie, vreo două internshipuri: unul la Camera Deputaților, unde tatăl său este deputat (2019), iar altul la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (2018).

Ca tabloul să fie complet, Dragoș Benea a angajat-o la cabinet și pe Paula-Ramona Turcu, preluată direct din cercul de consilieri ai lui Liviu Dragnea de la Camera Deputaților.

PCR nu mai înseamnă de ceva vreme pile, cunoștințe, relații, ci partid, cumetrii și relații.

Așadar, după ce Lucian Șova și-a aranjat copiii cu funcții bine plătite din bani publici, crede că ar fi cazul să ceară votul băcăuanilor pentru a deveni primar. Asta vrem în fruntea Bacăului, o cultură de partid-cumetrii-relații care să acapareze și mai mult o comunitate în declin după 3 ani de administrație PSD, atent ghidonată de baronul Benea?

Dragos-Benea-si-Lucian-Sova

foto: Ziarul de Bacău

3 comentarii la “Lucian Șova a devenit șef la municipala PSD, iar fiica sa a fost angajată de Dragoș Benea la cabinetul europarlamentar”

  1. baronasul 3 Octombrie 2019 at 16:46 Permalink

    asa tare va sperie pe tine si pe pluseristii tai sa il aveti pe Sova contracandidat de recurgi la astfel de amenintari voalate?

  2. Liviu 3 Octombrie 2019 at 16:53 Permalink

    Faci articol cu consiliere de europarlamentari si nu pui si tu vreo doua poze cu ele, sa vada si lumea ce gusturi are un politician sau altul? 😀 😀


Lasa un comentariu