Meningita, strandurile, fantanile si Bacaul

La stiri, s-a vorbit si se vorbeste pe toata perioada verii de o boala contagioasa numita meningita. Ce este meningita? Este o boala contagioasa care se manifesta prin dureri de cap , varsaturi si febra. Ea se produce datorita inflamarii meningelor , care sunt in numar de 3 intr-un organism si toate cele trei invelesc creierul si maduva spinarii.
In randurile ce urmeaza, vom vorbi despre meningita de la stranduri, de la piscine si din fantani (fotografii ingrijoratoare mai jos)!

Meningita poate intra in organism pe cale respiratorie sau digestiva pe fondul nerespectarii igienii! La strand, unde multa lume zilnic vine si face baie , se poate lua relativ usor boala, datorita numarului de persoane despre care nu stim nimic. Un individ are boala, o baga in apa, apa devine purtatoare a bolii, altii vin, fac si ei baie, dupa cateva zile situatia se agraveaza. In Bacau avem multe stranduri in care vdem zilnic zeci si sute de persoane din toate categoriile sociale. De ce ma refer la categorii sociale? Dam exemple: strandul de la Letea percepe o taxa de 1 leu. Nu vreau sa fac nici un fel de discriminare, dar orice spalat sau mai putin spalat poate veni sa faca baie acolo. Pai 1 ron se face usor prin cersit (ma refer la categoria mai defavorizata din punct de vedere social).

Situatia se schimba cand vorbim de asa numitele „piscine”(eu tot stranduri le zic). Da, tot stranduri, dar stranduri mai de fite. Eu numesc piscina, acel bazin de la o anumita casa privata! In Bacau sunt 2 piscine(stranduri mai de fite): Gheraiesti – 10 ron si The Door (langa terenurile de tenis) – 15 Ron . Aici se poate lua mult mai greu meningita , deoarece cred ca daca ai acesti bani, iti sta in putinta sa fii si cu putin bun simt si educat in asa fel incat sa iti dai seama ca poti imbolnavi si alte persoane…

In alta ordine de idei, vorbim acum despre mizeria si apa foarte murdara din fantanile din Bacau. Aici voi da un exemplu din buricul targului: fantana din Parcul Trandafirilor – este de-a dreptul „jegoasa”! De la atata mizerie, s-a format un strat de spuma, nu mai spun de ambalajele din bazinul fantanii sau de mirosul intepator…am vazut si o fetita care se spala sau se juca cu apa din fantana aceea foarte murdara(foto jos)! Consecintele acestei joace in apa din fantana foarte murdara pot fi grave: de la meningita pana la raie sau alte boli.

Inconstienta parintilor este iar un fapt ingrijorator: ei isi lasa copii la strand sau, ca in cazul de mai sus nu ii supravegheaza destul!

Aici sunt mai multi itemi care pot schimba ceva: administratia locala (iar ma leg de ea, cu toate ca nu am nimic) care poate curata bazinele fantanilor, parintii care isi pot supraveghea copii mult mai bine si eficient si cei implicati direct, copii care pot gandi mai constient!

Mai jos, cateva poze cu fantana murdara din Parcul Trandafirilor!

Spuma din fantana

Mizeria inacceptabila dintr-o fantana din centrul orasului

Inconstienta unor copii si a unor parinti

3 thoughts on “Meningita, strandurile, fantanile si Bacaul

  1. Dragul meu kristofer,acea spuma din fantana nu e mizeire kre poate duce oarecum la evoluarea unei boli in acea apa doar dak cineva se scalda, este spuma rezultata din apa kre tasneste in sus shi unele microbacterii kre nu sunt absolut deloc daunatoare organismului.Dar trebuie sa spun k ai avut dreptate in privinta strandurilor.

  2. deci orice ar fi acolo spuma rezultata de la tasnirea apei sau orice altceva nu e indicat sa bagi manutza acolo!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *