Marti, 3 Septembrie 2013 | stiri | 5 comentarii
Ianuarie 2013 – premierul Victor Ponta lansează ca temă reducerea TVA la produsele de panificație la 9%. Notați, mă declarasem sceptic la acel moment în privința ieftinirii pâinii. Iulie 2013 – Guvernul condus Victor Ponta anunță reducerea TVA la pâine și la produsele de panificație la 9%. Eu, tot sceptic cu privire la ieftinirea pâinii și combaterea evaziunii fiscale, dar mai încrezător decât în ianuarie. August 2013 – Asociațiile profesionae recomandă membrilor săi reducerea prețurilor în paralel cu scăderea de TVA. August 2013 – Cora Bacău ieftinește toată gama de produse de panificație înainte reducerii TVA. Chiar Dragoș Benea, președintele CJ Bacău, a demonstrat zilele trecute ieftinirea pâinii. Septembrie 2013 – Pambac anunță că scade prețul la pâine mai mult decât reducerea de TVA.
Search
Articole Recente
- Ce simt anul acesta de Ziua Națională a României
- Agenda evenimentelor din Bacău (1-3 decembrie 2023)
- Ședința de îndată convocată de primarul Viziteu pentru ascunderea eșecului fondurilor europene, fără cvorum
- Ședința Consiliului Local Bacău din 28 noiembrie 2023 (rezumatul proiectelor)
- Agenda evenimentelor din Bacău (24-26 noiembrie 2023)
Comentarii recente
- Lungu on Ce simt anul acesta de Ziua Națională a României
- Simona on Proiect în consultare publică: terenuri de sport ale școlilor și liceelor deschise pentru toți băcăuanii
- Ionut on Proiect în consultare publică: terenuri de sport ale școlilor și liceelor deschise pentru toți băcăuanii
- Radu on Proiect în consultare publică: terenuri de sport ale școlilor și liceelor deschise pentru toți băcăuanii
- Kristofer on Agenda evenimentelor din Bacău (27-29 octombrie 2023)
- Kross on Agenda evenimentelor din Bacău (27-29 octombrie 2023)
- Kross on Străzi neîncăpătoare pentru mașinile din Bacău. Soluția: transportul alternativ
- jonny anghel on Străzi neîncăpătoare pentru mașinile din Bacău. Soluția: transportul alternativ
- roch on Zilele Bacăului, așa cum le văd eu – propunere de program și activități
- Teo on Zilele Bacăului, așa cum le văd eu – propunere de program și activități
Reducerea pretului ca reducerea pretului; miza e in ceea ce priveste diminuarea evaziunii fiscale acolo unde, in prezent, 7 din 10 paini sunt vandute la negru.
Am avut productie mare, asa ca pretul cerealelor a scazut mult fata de anul trecut. E logic…
In legatura cu scadea tva-ului la paine. Daca bagi alte taxe sau le maresti pe cele actuale, ma doare undeva de tva-ul lor. Au bagat vreo 20 taxe noi si au majorat inca 10. M-am saturat de socialistii astia care nu stiu decat sa suprataxeze.
Numai din taxa asta si-a scos usl-ul banii din reducerea de tva: “Persoanele fizice care deţin peste 2 ha de cereale, plante oleaginoase, cartofi, sfeclă de zahăr şi hamei pe rod, peste 1,5 ha de leguminoase pentru boabe şi pomi pe rod, peste 1 ha de tutun, peste 0,5 ha vie pe rod şi legume în câmp, peste 0,3 ha de flori şi plante ornamentale şi peste 0,2 ha de legume în spaţii protejate vor plăti, de asemenea, un impozit de 16% şi CAS pe veniturile din creşterea şi exploatarea animalelor şi din valorificarea produselor de origine animală.”
Vad ca iti plac cifrele, asa ca te intreb: imi poti spune care sunt cele 20 de taxe noi si cele 10 majorate?
http://www.gandul.info/financiar/lista-taxelor-si-impozitelor-introduse-sau-majorate-de-guvernul-ponta-in-2013-de-la-taxa-pe-divortul-amiabil-la-cas-ul-pe-laptele-si-ouale-de-tara-11251350
Daca consideri ca e reclama, poti pune doar lista cu taxe.
Pentru verificarea informatiilor: o.g 8/2013, o.g 16/2013, o.g 5/2013, o.g 6/2013, o.g. 7/2013, o.g 9/2013, o.g. 80/2013, legea 127/2013, h.g 117/2013
Ups…am adaugat ordonante de guvern date de ponta. Parca se jura ca nu va folosi o.g-uri. Daca mai sta 2 ani prim-ministru o sa-l intreca lejer pe boc. Oricm, nu asta e subiectul, nu am nimic cu O.G. dar ma amuza minciunile lui Ponta.
Bune referințele din articol la reducerile de prețuri.
Despre taxe, articolul de pe Gândul este înșelător. Să spui că „au fost majorate (precum) impozitele şi taxele locale” denotă că autorul acela nu cunoaște diferența dintre indexare (care trebuia făcută din 2010!) și majorarea efectuată de unele administrații locale. Dacă începe cu asta argumentația lor, nici nu vreau să văd restul aberațiilor.
Cât despre numărul ordonanțelor de urgență, s-ar putea să fie un efect direct al neperformanței Parlamentului. De la guvernul Tăriceanu și până în prezent numărul OUG au crescut exponențial.