“Moara cu noroc” deschide stagiunea 2015-2016 la Teatrul Bacovia

Vineri, 25 Septembrie 2015 | Bacau, Tineret | 2 comentarii

Anul acesta, Teatrul Municipal Bacovia deschide noua stagiune cu programul “Teatru de repertoriu școlar”, iar premiera numărul unu din cadrul acestui proiect este “Moara cu noroc”, o punere în scenă a nuvelei cu acelaşi nume, de Ioan Slavici, dramatizată de Marius Gîlea.

“Teatru pentru repertoriu școlar” este un program desfășurat de Teatrul Bacovia în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării Științifice și se bucură de sprijinul logistic și financiar al companiei Dedeman. Biletele pentru “Moara cu noroc” sunt puse în vânzare atât la casa de bilete a teatrului, cât și prin școli și licee. Chiar sunt curios câte bilete s-au vândut (cu forța?) prin școli și câte s-au dat la agenția de bilete. :)

Alte detalii pe care le-am aflat la conferința de presă care a avut loc zilele trecute: joacă și mașiniștii în piesă, spectacolul durează aproximativ 90 de minute, fiind urmat de o discuție deschisă între actori și public, la care vor participa lingviști, profesori de limba română, astfel încât dezbaterea să aibă un rol didactic. Un lucru benefic, zic eu, mai ales pentru cei care susțin la anu’ bacalaureatul.

conferinta deschidere stagiune teatrul bacovia 2015-1

Apropo, Anca Sigartău mi-a confirmat că elevii și studenții se vor bucura de reducerea de 75% la bilete, așa cum prevede legea. Chiar sunt curios dacă se va aplica treaba asta, căci știm deja că la Theaterstock a fost încălcată legea.

Pe de altă parte, consumatorii de teatru ar fi preferat ceva mai de soi, care să vizeze și publicul adult, nu doar tinerii care n-au chef să citească “Moara cu noroc” pentru examene și vin la teatru ca să știe despre ce este vorba în opera lui Slavici. V-am reprodus cuvintele unui prieten care obișnuia să meargă cel puțin bilunar la teatru.

“Moara cu noroc” se joacă mâine și poimâine pe scena Teatrului Bacovia, începând cu ora 19:00. În același timp, la Teatrul de Animație astăzi a fost “Regele mincinoșilor”, mâine urmează “Aladin”, iar poimâine “Cei Trei Purceluși”. Regia, desigur, “Geo” Gheorghe Balint.

Nu în cele din urmă, mâine, la ora 17:00, va avea loc în foaierul teatrului vernisajul expoziției de fotografie “Crâmpeie de poveste” a lui Alin Leancă. Vor fi 16 fotografii, dintre care 11 sunt realizate în timpul festivalului Theaterstock.

conferinta deschidere stagiune teatrul bacovia 2015-4

2 comentarii la ““Moara cu noroc” deschide stagiunea 2015-2016 la Teatrul Bacovia”

  1. Violeta 25 Septembrie 2015 at 18:01 Permalink

    Cred ca Moara cu noroc este singura opera din liceu pe care am citit-o cu drag si pe care am inteles-o cel mai bine, in ciuda faptului ca este una complexa, ca mai toate operele lui Slavici, scrierire lui transpun cititorul in postura personajului.

  2. aro 27 Septembrie 2015 at 01:07 Permalink

    dupa ce a facut cu banii la Theaterstock, madam Sigartau e inca directoare?


Lasa un comentariu