Acel moment în care mă simt nevoit să îi dau dreptate lui Ion Iliescu

Vineri, 28 Noiembrie 2014 | Politica | 4 comentarii

Mă refer la afirmația sa, lipsită de rezerve, cum că Partidul Social Democrat nu are în momentul de față vreo legătură cu ideologia de stânga. A nu se înțelege că sunt vreo secundă de acord cu multe dintre acțiunile sale politice din ultimele două decenii!

Ion Iliescu le zice bine mai ales despre tinerii care nu au cu cine comunica în PSD. Eu, unul, prin comunicare înțeleg discuții despre societate, nu doar ieșiri la bere cu miștouri ieftine și discuții despre gagici în program.

Plătim acum prețul confuziei ideologice din ultimii zece ani. Nu deplasarea spre centru o putem reproșa PSD. Ea este firească, până la urmă, ținând cont de schimbările din societate. Ce trebuie să ne reproșăm este obsesia noastră de a fi acceptați de cei de ”dreapta”, care nu ne vor accepta niciodată, pentru ca suntem adversarii lor firești. Nu pentru ei facem politică, ci pentru cei care se recunosc în valorile și principiile stângii. Și, orice s-ar spune despre noi, la guvernare am fost mai performanți decât dreapta. Dar și despre asta se pare că ne este jenă să vorbim!

Noi suntem pe cale să pierdem competiția la nivelul ideilor. Și o pierdem pentru că, deși sunt atâția oameni, tineri sau mai puțin tineri, cu studii de cea mai bună calitate, aici sau în străinătate, declarați la stânga, ei nu au cu cine comunica în PSD! Să nu ne ferim de acest adevăr dureros. Oamenii aceia au convingeri ferme și ne reproșează faptul că noi nu mai credem în valorile stângii. Ce să le spun celor care îmi reproșează asta? Ce să le spunem celor care ne reproșează structurarea partidului doar ca un instrument de exercitare a puterii, fără ideologie și fără preocupare pentru construcția ideologică?

Îi rog pe cei care tind să generalizeze și să mă facă automat comunist după ce l-am citat pe Ion Iliescu să se abțină și să se descarce în altă parte. Dacă nu pot totuși să se abțină, pot intra în discuții largi despre diferențele uriașe dintre social-democrație și comunism.

Sursa: blog Ion Iliescu, “Scrisoare deschisă către membrii si simpatizanții PSD”

4 comentarii la “Acel moment în care mă simt nevoit să îi dau dreptate lui Ion Iliescu”

 1. Ionel 28 Noiembrie 2014 at 20:36 Permalink

  Cand mai scrii despre cainii din Bacau???
  E CRITICA SITUATIA!
  Stau in Cornisa si mi e frica sa ies pe strada!

 2. yolo 28 Noiembrie 2014 at 22:20 Permalink

  mă, tu vrei să îl faci pe Mândruță să turbeze? :)))

 3. Dan 28 Noiembrie 2014 at 22:27 Permalink

  O zice bine mosu’ la el pe blog! Eu zic ca se pregatesc schimbari mari la congres! Chiar sunt curios! :)


Lasa un comentariu