Multă zăpadă și tineri între agonie și extaz

Duminica, 26 Ianuarie 2014 | Bucuresti, foto, Pareri personale | Comenteaza

Mă uit și observ cu amuzament inconsecvența multora din online. Ieri, zăpada era nașpa și începuseră să apară fotografiile cu “mi-e dor de Vama Veche”. Astăzi, aflând vestea că mâine nu se fac ore și cursuri în mai toată țara, iarna e venerată la unison. Interesul poartă fesul, nu? Pe elevi hai că-i mai înțeleg, au la dispoziție încă o noapte în care s-o ardă pe Facebook și Ask.fm, fără să le dea părinții stingerea la miezul nopții.

Dar studenții? O mare parte a examenelor de mâine au fost amânate. Mare bucurie! Dar care e ideea amânării lor, de unde atâta fericire? Nu că aș fi vreun mare învățăcel, chiar nu sunt, dar abia aștept să scap de testări și vă mărturisesc că mai degrabă m-ar enerva o eventuală amânare a acestora.

zapada in bucuresti 2014 (5)

Spre exemplu, la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, examenele de luni și marți au fost reprogramate pentru 10 și 11 februarie. Îmi pare rău pentru ei. La noi, la Titulescu, se pare că programul nu suferă schimbări, iar cei care nu pot să ajungă la examenele vor fi înțeleși și vor avea ocazia să le susțină ulterior.

În altă ordine de idei, nu pot să îi înțeleg pe cei care merg până la mall sau până facultate și care trebuie neapărat să folosească autovehiculul. Mașinuța mea nu va părăsi parcarea în condițiile astea meteorologice. N-am chef să o deszăpezesc și să o pregătesc pentru drum, având în vedere că mi-ar lua o oră să fac asta. E adevărat, este o chestiune de opțiune, iar transportul public pare mult mai atractiv pentru mine pe o vreme ca asta.

zapada in bucuresti 2014 (4)

Când vine vorba despre iarnă, eu sunt străin de sentimentul de agonie. În schimb, sunt melancolic când îmi aduc aminte de cantonamentele de zece zile la care am participat în cei 10 ani de fotbal de performanță. M-au călit. Am alergat prin păduri, munți, dealuri și câmpii la -15 grade, cu zăpada până la genunchi. Sunt întreg, n-am nimic.

Încercați să vă amintiți iernile copilăriei voastre! Veți realiza că iarna are multe aspecte frumoase și că o zăpadă ca asta bucură milioane de copii. Iarna nu e anotimpul meu preferat, dar mereu încerc să văd partea plină a paharului. Vizavi de asta, mi-a plăcut ce a spus colegul Edi de la Urban.ro: Vremea de afara este fix cum ar trebui sa fie. Cred ca o greseala a rasei umane in general este ca incearca sa se opuna naturii. Stop complaining and start living.

P.S.: Fotografiile sunt realizate cu noua mea jucărie. Diafragmă 2.2, 8MP, senzor 1/3”, 1.5 µm pixel size. Ați ghicit, 5S.

Lasa un comentariu