N-avem coronavirus, dar avem deja cheltuieli de milioane din bugetul local

Chiar dacă nu avem cazuri de coronavirus confirmate în Bacău, există consecințe asupra bugetului local: alocarea a 1.500.000 de lei pentru acoperirea costurilor de închiriere a unei pensiuni la marginea orașului pentru carantinarea persoanelor „cu înalt risc de transmitere a infecției COVID-19”. În acest sens, primarul Necula a convocat o ședință extraordinară de îndată a Consiliului Local, propunând ca suma să fie tăiată -ce ironic după discuțiile de ieri privind Colegiul Karpen- fix de la învățământ.

Totul se întâmplă în baza deciziilor adoptate în Comitetul județean pentru situații de urgență, condus de prefectul Liviu Miroșeanu.

Din păcate, nu am putut ajunge la ședința anunțată de pe o oră pe alta, dar mi-ar plăcea să știu că în cele din urmă fondurile nu au fost rectificate de la capitolul învățământ și că măcar unul dintre consilierii prezenți a apucat să întrebe de ce nu luăm în calcul cazarea persoanelor la Căminul Letea.

Nu de alta, dar cu 1,5 milioane de lei poți moderniza și dota un cămin întreg. Eu înțeleg că vorbim de o situație de urgență, dar tocmai în astfel de cazuri se vede (sau nu) priceperea oamenilor pe care îi plătim ca să fie pregătiți pentru situațiile de acest gen.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *