Noutăți despre trei proiecte sociale din județul Bacău

Vineri, 6 Septembrie 2013 | Bacau, stiri | Comenteaza

Pentru că s-au adunat în inbox comunicate despre trei proiecte cu caracter social, non-profit și care vin în ajutorul unor categorii dezavantajate, am zis să le postez într-un singur articol.

Astfel de inițiative merită, zic eu, toată atenția. În ceea ce privește perioada de desfășurare, primul tocmai s-a încheiat, al doilea va fi transpus în realitate joia viitoare, în timp ce ultimul, dar nu cel din urmă, este pe cale să prindă contur.

catedrala ortodoxa bacau

1. Școala de Vară “Culorile copilăriei” – ediția a II-a, organizată de Asociaţia Creştină de Caritate şi Ajutor “Ovidenia Bacău 2005”

Asociaţia Creştină de Caritate şi Ajutor “Ovidenia Bacău 2005” cu susţinerea Şcolii Gimnaziale Agăş a derulat în perioada iulie-august 2013 proiectul Şcoala de Vară “Culorile copilăriei”-ediţia a II-a, proiect cofinanţat de Consiliul Judeţean Bacău. Beneficiarii proiectului au fost 20 de copii cu vârste cuprinse între 6/7 ani-10/11 ani de la Şcoala Gimnazială Agăş care au unul sau ambii părinţi plecaţi la muncă în străinătate şi care dezvoltă risc de marginalizare şi excludere socială.

Scopul proiectului a fost de a reduce efectele migraţiei prin dezvoltarea unui pachet integrat de servicii de consiliere (socială, educaţională, psihologică) oferit celor 20 de copii din mediul rural concomitent cu monitorizarea copiilor şi combaterea efectelor negative generate de lipsa părinţilor – însingurarea, lipsa unei persoane cu care să discute, apariţia comportamentelor deviante, scăderea performanţelor şcolare.

Școala de Vară Culorile copilăriei - ediția a II-a

2. Acțiune caritabilă pentru copiii Tocila și Odobesti, demarată de câțiva voluntari din C.N. “Gh. Vrănceanu” și de Grădinița Oblio

Proiectul se desfășoară joi, 12 septembrie 2013 și are ca scop strângerea de fonduri și colectarea de jucării pentru copiii cu situație financiară precară din Tocila și Odobești. Vine școala, iar aceștia au mare nevoie de un minim ajutor financiar. Eventul pe Facebook.

Programul activităților:

– Ora 11:00, Parcul Cancicov:

  • “Micii negustori” (cumpără, donează sau vinde jucării);
  • Mini-targ cu produse lucrate manual, face-painting și alte surprize

– Ora 17:00, The Stage: Concert caritabil susținut de formațiile Secția Rock Zvon, Musical Art și soliștii Irina Aldea, Măriuca Bursuc și Sebby Roman. Intrarea este liberă.

proiect copii odobesti bacau

3. Asociația Lumina lansează proiectul “Să luminăm cerul cu speranță!”

Proiectul “Să luminăm cerul cu speranță!” își propune să faciliteze accesul la serviciile de îngrijiri paliative prin informarea a 5000 de pacienți, diagnosticați cu o boală care le limitează viața, de pe raza județului Bacău și derularea unei campanii de sensibilizare a principalilor actori din comunitate (medici, ONG-uri, instituții publice, companii).

Campania de sensibilizare a principalilor actori din comunitatea locală dar și a băcăuanilor va culmina cu eliberarea a 1000 de lampioane, în Piața Tricolorului din Bacău, pe data de 12 octombrie 2013 – Ziua Internațională Hospice și a Îngrijirilor Paliative.

Proiectul este finantat prin programul “Initiative Comunitare” al Fundației Comunitare Bacău.

asociatia lumina bacau

Lasa un comentariu