Nu tot ce e legal e și moral. Azi, regula 50% plus 1.

Luni, 30 Iulie 2012 | Pareri personale | 10 comentarii

În câteva țări din lume, drogurile și/sau prostituția sunt legale. Sunt legale, repet, dar asta nu înseamnă că acest fapt armonizează cu ceea ce este moral pe lumea asta. Așa și cu Traian Băsescu. Vreo șapte milioane de oameni nu îl mai vor în fruntea statului, însă acesta se întoarce la Cotroceni.

Revenirea lui Traian Băsescu pe scaunul de președinte este legitimă? Normal că da. Ceva este legitim atunci când se înscrie în litera legii, ori legea spune că referendumul pentru demiterea președintelui nu este valid, având în vedere că la vot nu s-au prezentat 50% plus 1 dintre alegătorii de pe liste.

De acord cu faptul că este puțin ciudat să revii la Cotroceni după ce 90% dintre votanți te trimit acasă, dar mai sunt de acord și cu faptul că al doilea om în stat trebuie să își respecte promisiunile. Dacă nu știți, domnul Antonescu a declarat următoarele: Dacă Băsescu nu e demis la referendum, ma retrag definitiv din viaţa politică. Antonescu nu încalcă vreo lege dacă nu se ține de cuvânt, decât o importantă chestiune ce ține de moralitate. Oh, wait, mă aștept de la un demagog să își respecte promisiunile?

În altă ordine de idei, două ONG-uri afiliate politic au tupeul să pretindă că reprezintă societatea civilă. Care societate civilă? Aia mobilizată cu câte 50 de lei de persoană la mitingurile electorale din campania pentru referendum?

Foto via Traian Băsescu, la Săucești.

10 comentarii la “Nu tot ce e legal e și moral. Azi, regula 50% plus 1.”

 1. Florin Ruşanu 30 Iulie 2012 at 15:49 Permalink

  Degeaba, n-ajunge la urechile voiculescienilor, să ştie şi ei ce-i aia legitim.

 2. Sorin S. 30 Iulie 2012 at 15:52 Permalink

  Putin basist comentariul tau. Crezi ca Basescu sau PDL mai are vreo sansa in politica?

 3. cetateanu' 30 Iulie 2012 at 15:54 Permalink

  toti sunt o apa si un pamant. Nu am mai fost la vot de cativa ani si nici nu voi mai merge. NU AI CU CINE!

 4. Achivei Marius 30 Iulie 2012 at 15:56 Permalink

  Cristi, macar ai fost la vot?

 5. Mihai Viteazu 30 Iulie 2012 at 16:34 Permalink

  Antonescu se referea la situatia in care poporul roman se exprima (PRIN VOT) in favoarea lui Basescu. La momentul la care a facut afirmatia nu era vorba de niciun prag imbecil care sa ofere sansa unor cretini basisti sa stea acasa si sa strige lovitura de stat. Poporul roman s-a exprimat prin vot, intr-o proportie covarsitoare, in defavoarea lai Basescu. Ca el alege sa ignore 7 milioane de romani e deja o normalitate.

 6. Ade 30 Iulie 2012 at 17:00 Permalink

  Pentru noi, ca natiune, legitimitatea in sens propriu nu se mai asociaza legitimitatii sociale. Spirit balcanic.

 7. Marcel 30 Iulie 2012 at 21:44 Permalink

  ma frate eu nu am nici o treaba nici cu basescu nici cu nimeni dar tu stii cate voturi s-au cumparat din 7 mil care au votat pentru demitere ? 400ron de persoana s-a dat.. asa ca nu mai vorbiti atat aiurea..

 8. dan 31 Iulie 2012 at 10:00 Permalink

  Singura misiune a lu Basescu e sa destabilizeze alianta USL,in acest fel incearca sa ii faca sa se cearta intre ei ca sa aiba teren liber Razvan Ungureanu spre prezidentiale !! acuma e doar un joc pentru base…mai grav e pentru USL

 9. MM 31 Iulie 2012 at 21:45 Permalink

  Basescu e mai bun decat USL si asa va ramane intotdeauna.


Lasa un comentariu