O şansă pentru femeile şomere

Vineri, 1 Februarie 2013 | Bacau, stiri | 2 comentarii

Asociaţia “Ovidenia Bacău 2005”, despre care am vorbit și cu alte ocazii, desfășoară în această perioadă un proiect destinat femeilor șomere. Cofinanțat de către Raiffeisen Bank S.A., proiectul își propune integrarea socio-profesională a femeilor prin oferirea unui loc de muncă și calificarea profesională a acestora. Pentru început, Intreprinderea Socială ArtTricot Ovidenia oferă 3 locuri de muncă.

Se-topeste-zapada-in-Bacau-1Proiectul Integrarea socio-profesională a femeilor șomere prin intermediul Inteprinderii sociale (IS) ArtTricot Ovidenia reprezintă o abordare nouă în furnizarea de servicii sociale pentru tinerii șomeri (întreprindere socială de ocupare), personalul angajat în IS fiind format din femei șomere. Proiectul presupune înființarea și dezvoltarea unei întreprinderi sociale de ocupare are va oferi femeilor șomere locuri de muncă temporare/permanente.

Intreprinderea Socială ArtTricot Ovidenia valorifica tradiția românească a împletiturilor manuale (tricotaje) din fire naturale. În cadrul proiectului se respectă principiile dezvoltării durabile, ale bunei guvernări şi incluziunii sociale (dezvoltarea unei întreprinderi sociale de ocupare).

Intreprinderea Socială ArtTricot Ovidenia oferă, pentru început, 3 locuri de muncă pentru femeile șomere dar și posibilitatea calificării profesionale a acestora în profesia de confecționer tricotaje.

Pe termen scurt, rezultatele activităților previzionate în cadrul acestui proiect sunt reprezentate de: valorificarea potențialului propriu al beneficiarilor; dezvoltarea personală și profesională a beneficiarilor; schimbarea percepției beneficiarilor asupra modului de înțelegere a raporturilor sociale creșterea gradului de sensibilizare și implicare a comunității în sprijinirea persoanelor aflate în dificultate.

Pe termen lung, activitățile IS ArtTricot Ovidenia conduc la: integrarea socio-profesională a beneficiarilor proiectului; îmbunătățirea calității vieții beneficiarilor; schimbarea comportamentului beneficiarilor (din persoane asistate sociale în persoane autonome).

De asemenea, IS ArtTricot reprezintă o modalitate de dezvoltare organizațională a Asociaţiei Creştine de Caritate şi Ajutor “Ovidenia Bacău 2005”. Proiectul este cofinanțat de către Raiffeisen Bank S.A. iar perioada de implementare a proiectului este noiembrie 2012-martie 2013.

Detalii, pe site-ul asociației.

2 comentarii la “O şansă pentru femeile şomere”

  1. gigi 1 Februarie 2013 at 18:58 Permalink

    mai exista “femei somere”?si eu care credeam ca videochatu le-a scos din foame…

  2. fractu 2 Februarie 2013 at 20:38 Permalink

    nu toate sunt material de video si mai mult din jumate din populatia Bacaului sunt “femeile” sedentare de 80+ de ani care ocupa autobuzu de la 7 dimineata pana la 8 seara pentru caldurica la oase


Lasa un comentariu