Observații din stradă după prima tură cu bicicleta din 2021

Luni, 12 Aprilie 2021 | Bacau | Comenteaza

Prima tură cu bicicleta de anul acesta a fost o bună ocazie să iau din nou la rând străzile orașului (din diferite zone și extremități) și să văd cum stăm cu praful după iarna care a trecut. Îți dai seama mai bine de pe bicicletă pentru că (1) inhalezi tot și (2) poți vizita mai multe zone și cotloane.

Chiar dacă nu am avut multe ninsori iarna aceasta, au fost destule zile cu temperaturi negative sau în jurul a 0 grade, iar acestea au atras obligativitatea împrăștierii materialului din dotare (fie clorură, fie mixtură, fie antiderapant).

bacau apus

Verdictul: mult mai bine decât în alți ani (țin minte că efectiv aproape mă înecam și lăcrimam din cauza particulelor în suspensie), semn că angajații și zilierii DSAP și-au făcut treaba, dar mai e mult de muncă pentru a mă declara mulțumit. Sunt multe zone în care carosabilul și trotuarele sunt în continuare bej-cenușii și va trebui să depunem eforturi pentru a le acoperi și pe acestea.

Apoi, șantierele trebuie strict controlate (ceea ce am solicitat deja Poliției Locale), iar mașinile care transportă diverse materiale necesare construcțiilor să se conformeze normelor privind tranzitarea domeniului public. Dacă ai firmă de construcții sau ești investitor imobiliar și nu ești în stare să respecți aceste norme de bun simț, business-ul tău nu e responsabil față de ceilalți și meriți amenzi usturătoare pentru molozul pe care îl lași pe drum. Moloz care, odată uscat și așezat, se transformă în particule fine care afectează sănătatea tuturor atunci când sunt ridicate de vânt sau de mașini.

Orașul e mare, cu străzi lungi, iar dacă vrem curățenie trebuie și să ne tehnologizăm (ceea ce am demarat deja, licitația pentru aspiratoare de mai multe tipuri fiind în desfășurare), și să angajăm mai mult personal. Operaționalizarea SMUP ar fi excelentă și sper ca toate grupurile politice din Consiliul Local să înțeleagă cât mai curând că nu e doar o obligație legală, ci și calea către curățenia pe care ne-o dorim în oraș.

Primăvară din nou!

Tags:

Lasa un comentariu