La Oradea, CNE rimează cu UTC

Joi, 11 Februarie 2016 | Tineret | Comenteaza

Zilele acestea, la Oradea are loc Adunarea Generală a Consiliului Național al Elevilor, eveniment care reunește președinții consiliilor județene ale elevilor din toată țara. Le-aș fi spus reprezentanți ai elevilor, dar foarte puțini de-acolo merită acest titlu. Să organizezi un bal al bobocilor și să faci o strângere de fonduri pentru nu știu ce cauză socială nu e suficient.

Pentru că n-am de gând să le înfloresc și nici să le scot din context, o să vă prezint faptele:

1. La acest AG se alege un nou birou executiv al CNE… mai puțin un nou președinte. Chiar dacă până la acest moment CNE și-a ales în fiecare an un nou președinte, Horia Onița a ales ca în 2016 să forțeze regulamentul și să rămână în funcție până la terminarea liceului.

2. Prezent la deschidereAdrian Curaj (ministrul Educației) a fost primit cu pâine și sare de copilași pe care să îi pupe pe frunte. Cireașa de pe tort a fost un cor care poate foarte ușor să ne trimită cu gândul la tăierile de panglici ale politicienilor sau, și mai rău, la perioada comunistă.

3. Chiar dacă anul trecut au adoptat două rezoluții în care s-au dezis atât de rețeaua de profesori formatori impuși de către Ministerul Educației și de profesorii coordonatori băgați pe gât reprezentanților elevilor de către inspectoratele școlare județene, la AG-ul de la Oradea au fost invitați mai mulți profesori formatori ai CNE.

4. Ca să se desfășoare tocmai la Oradea, adică acasă la Horia Onița (președintele CNE), anumiți elevi invitați din acea sală au fost nevoiți să petreacă chiar și 20 de ore pe drum.

5. În continuare, “singura structură reprezentativă a elevilor din România” (așa cum le place CNE-iștilor să își spună) este o structură subordonată Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, depinzând de guvernanți atât financiar, cât și decizional.

6. CNE a făcut lucruri destul de bune și utile pentru elevi în ultimul an și e păcat că acest mandat se termină în felul ăsta.

ag cne oradea

foto: pagina de Facebook a CNE (P.S.: faine fotografiile, păcat de scenografie!)

Lasa un comentariu