2 parlamentari băcăuani, secretarul municipiului și Festivalul Theaterstock figurează în dosare “aflate în lucru” pe rolul DNA

Miercuri, 8 Martie 2017 | Bacau, stiri | 3 comentarii

În ciuda atacurilor la care a fost supusă în ultima perioadă, Direcția Națională Anticorupție (DNA) își continuă activitatea. Recent am intrat în posesia unor vești “la zi” cu privire la câteva dosare aflate pe rolul DNA în care figurează nume importante din actualitatea politico-administrativă din Bacău.

1. Deputații Lucian Șova și Iulian Iancu apar într-un dosar disjuns din cauza în care Toni Greblă (judecător CCR) a fost trimis în judecată pentru 3 infracțiuni de trafic de influență. Dosarul se află pe rolul Structurii Centrale a DNA. Conform procurorilor, suspecții Iancu Iulian și Şova Lucian, folosindu-se de funcțiile de conducere în partid, în perioada octombrie – noiembrie 2012, au intervenit pe lângă Hăhăianu Horia – director în cadrul Transelectrica pentru ca acesta, prin influența pe care o avea asupra managementului S.C. ENERGOMONTAJ IEA – SUCURSALA BUCUREŞTI S.A. (agent economic care derulează activități comerciale cu CNTEE TRANSELECTRICA S.A.), să suporte contravaloarea cheltuielilor de transport efectuate de S.C. TRANSMOLDOVA S.R.L. Onești pentru organizația Bacău a unui partid, cu prilejul desfășurării, în data de 17.10.2012, a unei deplasări electorale la București (Bacău – București și retur), tarifele de piață practicate de societatea de transport fiind de 80 lei/persoană transportată.

2. Nicolae Ovidiu Popovici, secretarul municipiului Bacău, este urmărit penal pentru luare de mită și abuz în serviciu după ce Tribunalul Bacău a admis solicitarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Bacău, constatând legalitatea și temeinicia ordonanței nr. 515/II-2/04.08.2016. Conform DNA, dosarul, purtând numărul 70/P/2014, se află în lucru la Serviciul Teritorial Bacău. Într-o declarație acordată pentru Ziarul de Bacău, dl. secretar a declarat că nu știe despre ce dosar ar fi vorba.

stavarache popovici sedinta consiliul local bacau

3. Gabriel Vlase (deputat de Bacău și vicepreședinte al Camerei Deputaților) se regăsește într-un dosar pentru trafic de influență. Despre asta am mai scris. Conform DNA, dosarul se află în lucru la Structura Teritorială Brașov, iar alte informații nu pot fi oferite în momentul de față deoarece acestea ar periclita rezultatul anchetei în desfășurare.

4. Afacerea “Theaterstock” de la Teatrul Municipal Bacovia este în continuare investigată de către DNA (am mai scris despre asta), iar dosarul se află în lucru la Serviciul Teritorial Bacău.

Spor la treabă! Sper ca aceste dosare să le dea de gândit celor care în continuare intenționează sau chiar comit fapte de corupție, când ei de fapt ar trebui să fie preocupați de binele comunității în slujba căreia lucrează.

P.S.: Până la proba contrarie (dacă va exista una), persoanele invocate în articol sunt nevinovate.

dna-21

3 comentarii la “2 parlamentari băcăuani, secretarul municipiului și Festivalul Theaterstock figurează în dosare “aflate în lucru” pe rolul DNA”

  1. unu 8 Martie 2017 at 20:04 Permalink

    Doar doi? Benea… nimic, nimic? Ce se mai aude de perchezitiile alea din 2014?

  2. nice 9 Martie 2017 at 12:05 Permalink

    Si cate situatii ca acestea au fost, sunt si vor mai fi, daor dna-ul le paote ancheta

  3. Cetatean 11 Martie 2017 at 10:51 Permalink

    Sper ca “atacurile” nu sunt decizii ale Curtii Constitutionale. Sigur, in Romania toate institutiile sunt profund corupte, mai putin DNA. Toti politicienii sunt corupti, mai putin unii care fac totul din “responsabilitate civica”. Sigur. Poate ar trebui sa inveti sa iti mai diversifici putin discursul si sa nu mai apelezi mereu la mesaje lozincarde.


Lasa un comentariu