Ponta sigur nu moare anonim, iar țara sigur nu dă înainte

Sambata, 6 Iunie 2015 | Pareri personale, Politica | 2 comentarii

Dacă visul lui Victor Ponta era să rămână în istorie, obiectivul e ca și îndeplinit. După scandalul cu plagiatul, cel mai tânăr și totodată cel mai contestat premier din istoria României (poate mai contestat decât Emil Boc zis și Mr. Austeritate) se pare că încearcă să reziste în funcție chiar și după ce a fost pus de către DNA sub urmărire penală pentru nu mai puțin de 22 de infracțiuni. Nu știu ce urmărește, dar un politician responsabil și-ar fi dat demisia până la ora aceasta.

Dar marea mea problemă nu e că Ponta, care a devenit mai arogant decât înainte să intre la guvernare, nu-și dă demisia, ci că în țara asta nu se mai vorbește în ultima perioadă decât despre cătușe și dosare. Foarte bine că DNA îi ia pe corupți, chiar dacă ar trebui să ne întrebăm în multe cazuri de ce acum, când deja e prea târziu, dar și cine și ce interes are să îl scoată pe unul sau altul din joc. Cred că spațiul public e toxic și a ajuns să prostească populația mai mult ca oricând. Într-o Românie în care jumătate dintre cetățeni sunt la limita subzistenței și mulți dintre tinerii care se apucă de școală se lasă de ea pe parcurs în mare parte din cauza lipsurilor financiare, publicul se bucură când vede că îmbogățiții peste noapte au probleme. E o reacție naturală.

ponta fuge scari miting-usl-arena-nationala-parlamentare 2012

De câte ori apare numele Ponta pe site-urile de știri (azi, ora 12:00):

 • Ziare.com – 118 ori
 • Gândul.info – 104 ori;
 • HotNews – 103 ori;
 • Adevarul – 96 de ori;
 • Mediafax – 84 de ori;
 • EvZ.ro – 42 de ori;
 • Antena3.ro – 37 de ori;
 • Realitatea.net – 35 de ori.

La nivel macro, suntem blocați. Cetățenii sunt afundați în problemele create mai mult sau mai puțin de proasta administrare a țării, a județelor, a orașelor (să nu credeți că infrastructura depășită e o întâmplare), majoritatea tinerilor sunt nepăsători sau mușcă manipulările standard din spațiul public, iar oamenii care se gândesc să schimbe ceva ori nu au resursele necesare și, pentru a trăi, lasă grija pentru binele comun pentru asigurarea unui trai personal decent, ori sunt cumpărați sau păcăliți de actuala clasă politică cu fel de fel de nimicuri. Nu e însă totul pierdut. Există și speranțe, dar au nevoie de nervi tari, de timp și de puțină încredere. Plus împiedicarea moștenitorilor lor, copii sau rude ale corupților, să pună mâna pe putere.

Să înțeleg că justiția e singurul lucru care mai merge în România sau că nu mai există alte știri?

foto via Victor Ponta în județul Bacău – ce nu s-a văzut la TV

vizita-victor-ponta-bacau-campanie-prezidentiale

2 comentarii la “Ponta sigur nu moare anonim, iar țara sigur nu dă înainte”

 1. SSJ 8 Iunie 2015 at 09:11 Permalink

  Nu erai tu mare fan infocat monta?


Lasa un comentariu