Posta Romana, pareri personale, starea de ieri

Luni, 13 Aprilie 2009 | Bacau, foto, stiri | 9 comentarii

VisUrat este persoana care are cea mai vehementa reactie de pe internet cand vine vorba despre Posta Romana.

Eu prefer Posta Romana in detrimentul curierilor rapizi pentru simplul fapt ca transportul este mult mai ieftin. Din pacate sunt putine magazine online care ofera posibilitatea ca produsele comandate sa ajunga prin posta si nu prin curierat rapid, cel din urma costand de cateva ori mai mult. Intotdeauna am fost multumit de Posta Romana.

Exemplu produs cu valoare 100 de lei:

 • transport prin Posta: 100 ron + 8 ron = 108 ron, produsul ajunge in 2-3 zile, in stare buna
 • transport prin curier rapid: 100 ron + 35 ron = 135 ron, produsul ajunge intr-o zi, in stare buna de cele mai multe ori

Ok, prefer Posta Romana, dar iata in ce stare am gasit cutia postala din fata Oficiului Postal Numarul 1 din Bacau (foto jos)!

9 comentarii la “Posta Romana, pareri personale, starea de ieri”

 1. @Bucluc 13 Aprilie 2009 at 14:46 Permalink

  si eu prefer posta romana pt ca are tarifele mult mai mici ! M-am trezit pt o bucata de plastic prin curierat sa platesc 30 lei de la bucuresti ! e totusi cam mult

 2. Vibrophonique 13 Aprilie 2009 at 14:57 Permalink

  Imi spun si eu parerea dat fiind faptul ca trimit ZILNIC (in afara e sambata si duminica normal ), prin posta, cate 10-12 colete cu ramburs. Este ok per ansamblu pentru colete mici si medii ( si ca volum si ca valoare ramburs ), pentru cele mari recomand curieratul. Ideea este simpla: daca valoarea produsului comandat este peste 300 ron eu zic sa alegeti curieratul pentru ca automat, produsul este important si curieratul garantat are grija de colet.
  Veti intalni uneori probleme in unele oficii postale din tara cu angajatele care lucreaza acolo si habar n`au pe ce lume traiesc. Veti avea norocul (daca pot spune asa) sa vedeti cum sunt incarcate coletele in masina postei pentru a pleca spre destinatii ( credeti`ma ca nu este un peisaj foarte placut : pun colete un strat, se suie pe ele ca sa puna celelalt strat etc. intelegeti voi ce vreau sa spun ). Parerea despre PR in general buna ca na, orice padure are uscaturile ei…

 3. kristofer93 13 Aprilie 2009 at 15:00 Permalink

  @Vibrophonique: am primit si am trimis de multe ori cu Fan Courier (cei mai cunoscuti) si am avut ocazia sa vad cum tranteau coletele, cum le dadeau jos din masina sau cum le puneau in masina. Pur si simplu le aruncau.

 4. Anonymous 13 Aprilie 2009 at 15:07 Permalink

  am lucrat o vreme intr-un depozitsi tre sa ducem coletele la posta… veneau si curierii si si ridicau colete de la noi.. si ramaneam socat cand vedeam cum le aruncau… le ziceam sa aiba grija si ori imi raspundeau in sictir(din cauza varstei cred, eu 18, ei 30-40) ori ziceau ca oricum se sparg, ba pe drum, ba cand le descarca, aici vorbind de curieri rapizi… vb de posta romana, nici ei nu sunt prea atenti… asha ca mai bine le duci tu unde doresti :))

 5. Anonymous 13 Aprilie 2009 at 15:50 Permalink

  cred ca era mos craciun cauta scrisorile pentru craciunul viitor

 6. Ady 13 Aprilie 2009 at 16:48 Permalink

  Eu prefer sa folosesc curieratul cand e vorba sa trimit ceva.
  1. Pentru ca am auzit pe multi care au avut probleme cu Posta Romana, au primit produsele in zeci de bucati, placi de baza rupte, etc.
  2. La curier, ai posibilitatea de a vedea continutul pachetului inainte de a plati(deci elimini posibilitatea de a lua vreo teapa) + ca poti asigura produsul. Sa nu mai zic de rapiditate, ca sunt MULT mai rapizi decat Posta Romana.

  Pana acu am lucrat doar cu Cargus si Fan Curier si sunt multumit de serviciile lor. Nu zic ca nu am folosit si nu mai folosesc din cand in cand si serviciile Postei Romane, dar acolo doar pentru chestii neperisabile.

 7. vibrophonique 13 Aprilie 2009 at 17:01 Permalink

  Nu am spus ca cei de la curierat sunt perfecti, doar ca din PCT MEU DE VEDERE si din miile de colete pe care le`am trimis pana acum, combinat ( posta, curierat ) coletele cele mai “sifonate” s`au intors de la posta ( se mai intampla sa mai vina si retur unele, de aici cunostinta de cauza ). Dar ma rog, una peste alta, toti avem dreptate, nu intereseaza pe nimeni conditiile in care sunt transportate coletele trimise de noi, doar banii pe care ni`i iau, vezi aici Taxa de colet, taxa de ramburs si procentul din ramburs ( la curierat ).

 8. Vibrophonique 13 Aprilie 2009 at 17:04 Permalink

  @ anonim : daca “as lua problema in propriile maini” gandeste`te ca eu ar trebui sa imi deschid firma de curierat daca am 10-12 colete de trimis pe zi in toate colturile tarii :))

 9. Anonymous 4 Octombrie 2010 at 10:37 Permalink

  asa se pune un sac pt a se colecta mai repede scrisorile din cutie


Lasa un comentariu