Poze Cupa Decebal – sarituri peste obstacole (actualizat)

Vineri, 14 Mai 2010 | Bacau, foto, stiri | 5 comentarii

Federatia Ecvestra Romana si Clubul Sportiv Ecvestru Decebal organizeaza in perioada 6-9 mai 2010, la baza hipica Hemeiusi – Bacau, Cupa Decebal – prima etapa a Cupei Romaniei la sarituri peste obstacole.

Competitia cuprinde 5 probe, de la debutanti, la participanti la Cupa Mondiala. Intrarea este libera. Detalii complete despre competitie (organizare, program, inscriere) puteti gasi aici.

Sambata, 8 mai, am asistat si la deschiderea oficiala a Cupei Decebal la sarituri peste obstacole, etapa din cadrul Campionatului National de calarie, dar si la proba pentru Copii, amatori si cai tineri, unde am tras multe cadre. La deschiderea oficiala au participat Maria Basescu, practicant si sustinator al sportului ecvestru, Dragos Benea – presedintele CJ Bacau, Claudiu Balan – prefectul judetului Bacau si membri din cadrul comitetului de organizare a competitiei, Floarea si Cezar Ivanof.

In slideshow-ul de mai jos puteti vedea peste 60 de fotografii de la Cupa Decebal, realizate de mine. Update: am actualizat articolul cu patru alte galerii, cu fotografii facute Liviu Terinte, cate o galerie pentru fiecare zi a Cupei. Update2: am actualizat din nou articolul cu cateva fotografii panoramice de la Clubul Hipic Hemeiusi realizate de Liviu @ Digital360.ro.

5 comentarii la “Poze Cupa Decebal – sarituri peste obstacole (actualizat)”

 1. Maricela 9 Mai 2010 at 07:34 Permalink

  Am asistai ieri la deschidere…un lucru minunat. O incantare a privirii si sufletului ! Felicitari !Pozele sunt superbe , pacat ca nu au coloana sonora. Aceasta baza e un lucru minunat pt. bacauani.Sa speram ca stiu sa aprecieze si sa sustina primul pas facut ieri.

 2. tudor 9 Mai 2010 at 14:59 Permalink

  …si sa plateasca, am inteles, 400 ron pt. 10…de calarie (ore, sedinte, etape?). Cred ca bugetarii si copiii lor se vor ingramadi de-a dreptul.

 3. kristofer93 9 Mai 2010 at 15:26 Permalink

  Tudor, calaria este un sport nobil si daca n-ai bani, nu-l practici.

 4. Cezar 10 Mai 2010 at 00:58 Permalink

  Tudore, pretul de achizitie al unui calut pentru lectii de echitatie este cel putin 6000 de euro. Sunt cai scumpi, pentru ca sunt selectionati datorita caracterului docil. Apoi, un asemenea calut papa cam de 6 ori pe zi, aproximativ 25 de kg de furaje si nutret. Mai punem si ingrijitor, dresor, costurile generate de locatie si cele generate de vizita saptamanala a doctorului veterinar. Apoi gandeste-te ca poate fi folosit maxim 5 zile pe saptamana cate 4 ore, ca altfel in pui in genunchi intr-o luna si iti ia alte doua luni sa il redresezi. Nu mai vorbesc de potcovit, pilit dinti si vaccinuri si vitaminizari, care sunt obligatorii si supernecesare. In conditiile actuale, sper sa intelegi ca 20 de ron pentru ora de calarie al copilului tau este un pret din care nimeni nu se imbogateste. Pentru adulti, da, este 40 de ron, dar te rog sa ma crezi ca nu se ingramadesc adultii sa ia lectii de calarie.
  Apropos, banuiesc ca stii: un harnasament pentru lectii de calarie sare binisor de 2500 euro, si nu te tine o viata, ci cel mult trei ani. Te invit sa cunosti aceasta lume magnifica a cailor de rasa nobila, si sper sa ajungi sa iubesti acest sport intr-o zi.
  Cu deosebit respect,
  Cezar.

 5. Anonymous 10 Mai 2010 at 09:45 Permalink

  waw superb, ma minunez ca exista asa ceva in bacau ! bravo !


Lasa un comentariu