Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă în Bacău

Marti, 8 Noiembrie 2016 | Bacau, stiri | 6 comentarii

Printre altele, astăzi, la ședința Consiliului Local al municipiului Bacău din care fac parte ca independent, am dezbătut și votat o serie de hotărâri care privesc exclusiv marcarea sărbătorilor de iarnă în municipiul Bacău.

Ce am decis azi:

1. Amenajarea unui patinoar gratuit în Parcul Catedralei (158.400 lei), în perioada 1 decembrie – 1 martie: minim 600 mp de gheață, capacitate minimă de 200 de persoane/oră, program minim de 12 ore, minim 50 de perechi de patine pentru doritori, instalație de iluminat și de sunet ambiental etc.

9. patinoar bacau instagrampatinoarul din 2014, amplasat în parcarea Hotelului Moldova

2. Organizarea Festivalului “Sărbători de Iarnă” 2016 (264.000 lei):

 • 5 decembrie: manifestări prilejuite de Sf. Nicolae, aprinderea bradului de Crăciun și a iluminatului festiv, împărțire de dulciuri, recitaluri artiști și ansambluri folclorice;
 • 25 decembrie: program de colinde de Crăciun, recitaluri artiști și ansambluri folclorice;
 • 31 decembrie: program Revelion 2017, recitaluri artiști, foc de artificii.

3. Achiziționarea a 20 de căsuțe de lemn pentru târgul de iarnă din Parcul Catedralei (158.000 lei), urmând ca aceste căsuțe să intre în inventarul municipalității și să fie folosite și la alte activități ulterioare. E mai civilizat așa și cred că această soluție poate și trebuie să fie implementată inclusiv la bălciurile ocazionate de festivalurile diverse care au loc pe parcursul anului în oraș.
-> Total: 580.400 lei

Dacă e să mă întrebați pe mine, e foarte bine că executivul pune din timp aceste proiecte pe ordinea de zi și nu în ajunul sărbătorilor, dar în același timp sunt îngrijorat că, pe zi ce trece, primarul ia de la investiții și dă tot mai mulți bani la cheltuieli curente, de funcționare.

De exemplu, rectificarea bugetară de astăzi a presupus tăierea a 158.000 de lei de la “consolidarea și modernizarea Stadionului Municipal”, respectiv 150.000 lei de la “consultanță și expertiză pentru elaborarea de finanțare pe fonduri structurale și de coeziune” (deci de la pregătirea proiectelor pe fonduri europene). Desigur, am punctat aceste lucruri la ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local.

6 comentarii la “Pregătiri pentru sărbătorile de iarnă în Bacău”

 1. Mos Craciun 8 Noiembrie 2016 at 22:29 Permalink

  Chestii electorale. Ai zis bine: nema investitii publice…

 2. Florin Petrea 9 Noiembrie 2016 at 15:34 Permalink

  Domnul primar cred ca gandeste cu alt cap. De ce nu amenajeaza atat patinoarul cat si casutele pt targul de iarna in Parcul Cancicov. Aici aleile au deschidere mare (latime cat si lungime)si permit usor amplasare acestor casute. Im plus aici chiar mai sunt cateva asemenea casute deja amplasate tot cu scop comercial. Parcul Cancicov este tot in buricul Bacaului mai ferit de circulatia rutiera, daca ar fi frumos decorat cu ghirlande si ar fi zapada ar arata splendid . Tot aici mai sunt diverse locuri de joaca cu masinute , trenulete etc care ar completa si diversifica posibilitate de distractie. Primaria nu stie decat de Parcul Catedralei unde cand sant organizate targuri e o inghesuiala de nu poti merge cum a fost de Hramul Bacaului din luna iunie. Circulatia fiind blocata in zona catedralei datorita afluxului de pietoni care traversau B-dul Unirii pt a intra in Parcul catedralei.

 3. Trofin 10 Noiembrie 2016 at 07:14 Permalink

  Cine este organizator al târgului? Niște tarife pentru închiriere se pot vedea public?

 4. florin 5 Decembrie 2016 at 21:20 Permalink

  Unde-i patinoarul din Parcul Catdralei? 01.12.2016

  • Kristofer 5 Decembrie 2016 at 23:19 Permalink

   Este. Abia azi i-au dat drumul, dar nu-mi place deloc ce a iesit acolo.
   Hotararea de Consiliu Local spune ceva, in practica apare altceva.

   • Bogdan 27 Decembrie 2016 at 00:03 Permalink

    Buna seara! Am fost azi la patinoarul din parcul catedralei si cand am solicitat o pereche de patine am fost intrebat daca sunt elev sau student. Nu sunt, de aceea a trebuit sa ma duc la cealalta casuta sa-mi inchiriez cu bani. Va intreb daca este stipulat asa ceva in HCL sau in avizele sau autorizatiile de functionare ale acestui patinoar sau este o inselatorie a angajatilor societatii care administreaza patinoarul. Va multunesc!


Lasa un comentariu