La prima rectificare bugetară, Guvernul Tudose taie din banii destinați localităților județului Bacău

Sambata, 9 Septembrie 2017 | Bacau, stiri | 1 comentariu

Ce, credeați că dacă 8 dintre cei 14 parlamentari pe care i-ați trimis toamna trecută la Casa Poporului sunt de la PSD automat, fiind la guvernare, aceștia se vor lupta pentru cetățenii județului Bacău pe care cică îi reprezintă? Povești…

Drept dovadă, în timp ce baronul senator maxim aleargă/pedalează pe la maratoane iar secunzii săi sunt ocupați să își exprime simpatiile pro-ruse, Guvernul Tudose (PSD+ALDE) propune o primă rectificare a Bugetului de stat pe anul 2017 care cuprinde o surpriză foarte neplăcută pentru băcăuani.

Concret, în loc să fie cu plus, așa cum vedem în cazul multor altor județe, în dreptul Bacăului vedem un mare minus la capitolul sume defalcate din TVA pentru finanțarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor din județ: – 224.000 lei. Asta în timp ce localitățile din județe precum Botoșani, Suceava sau Brăila primesc în plus peste 2,1 milioane. Nu mai zic de Galați, Ilfov sau Prahova, județe care vor avea un plus de 6-7 milioane lei fiecare.

sume defalcate tva bacau rectificare bugetara 2017

Ca să ne înțelegem, cheltuielile descentralizate se referă la învățământ, asistență socială, plata drepturilor salariale, precum și alte servicii publice locale din subordinea unui oraș sau a unei comune.

Fireasca întrebare de final: unde sunt și ce fac dragii noștri parlamentari care cică ne reprezintă la București și pentru care cheltuim zeci de mii de euro lunar?

P.S.: proiectul de lege cu privire la rectificarea bugetului de stat pe anul 2017, publicat ieri, îl găsiți pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

1 comentariu la “La prima rectificare bugetară, Guvernul Tudose taie din banii destinați localităților județului Bacău”

  1. blogger 9 Septembrie 2017 at 10:20 Permalink

    Sunt curios: oficiosul Desteptarea va scrie despre asta?


Lasa un comentariu