Primăria Bacău în primele nouă luni ale anului: funcționare da, investiții ba. Se vede pe cifre, dar mai ales cu ochiul liber!

Luni, 12 Noiembrie 2018 | Bacau | 1 comentariu

La cea mai recentă ședință ordinară a Consiliului Local al municipiului Bacău, am luat cuvântul la punctul referitor aprobării execuției bugetare pentru primele 9 luni ale anului curent și am subliniat la scenă deschisă situația gravă în care se află municipiul Bacău în special în ceea ce privește realizarea proiectelor de investiții pe care însuși primarul Cosmin Necula le-a propus comunității la începutul lui 2018, atunci când Consiliul Local a votat bugetul.

În ceea ce privește execuția bugetară la capitolul cheltuieli, Primăria Bacău este sub orice critică: și-a propus 301,8 milioane, dar a reușit abia 178,6 milioane, iar dintre plățile efectuate doar 8,6 milioane s-au dus în dezvoltare. Deci peste 95% din banii cheltuiți de Primăria Bacău s-au dus în funcționare și sub 5% în investiții până la 30 septembrie 2018.

Pentru 2018, administrația Necula și-a propus 74,6 milioane pentru secțiunea de dezvoltare, dar până la această dată, iată, nu reușește să realizeze decât 12% din ceea ce a plănuit la începutul anului prin bugetul aprobat. Știți ce înseamnă asta? Peste 60 de milioane de lei necheltuite pentru necesitățile orașului și ținute “la ciorap” din cauza incompetenței și a proastei gestionări a bugetului public local. Stăm cu milioanele de lei la saltea și orașul geme de nevoi.

executie bugetara bacau 2018

link către document aici

În fine, față de trimestrul anterior, municipalitatea nu mai stă bine nici la colectare, cu venituri mai mici cu 35 de milioane de lei față de ceea ce era previzionat (201 față de 236 de milioane) la data de 30 septembrie, semn că și mersul economiei locale nu este unul precum cel așteptat.

În acest ritm, vom rămâne din nou la finalul anului cu peste 50 de milioane de lei necheltuite. Ar fi al treilea an la rând, după 2016 și 2017, când s-ar întâmpla acest lucru.

cosmin necula vizita parlamentul european bruxelles (4)

1 comentariu la “Primăria Bacău în primele nouă luni ale anului: funcționare da, investiții ba. Se vede pe cifre, dar mai ales cu ochiul liber!”

  1. Stan 13 Noiembrie 2018 at 06:14 Permalink

    In cei 5% intra si pietrele si mocheta care tin loc de spatiu verde?
    Din 5% nu i-au ramas bani nici sa repare treptele de la primarie sau sa inlocuiasca geamurile sparte.


Lasa un comentariu