Primarul Necula visează patriotism local la clasa 0

Sambata, 15 Iulie 2017 | Bacau | 3 comentarii

Una dintre multele aberații pe care primarul Cosmin Necula le-a debitat în “bilanțul” său pentru primul an de mandat, un discurs plin de promisiuni și acuze din seria “grelei moșteniri”, se referă la pregătirea unor clase pregătitoare:

Recunosc, acele clase ale municipiului Bacău vor avea niște culori distincte. […] Fiecare dintre ele va purta sigla acestui oraș. Cred că e foarte important ca și copiii noștri să fie crescuți oarecum într-o formă de patriotism local și mândri că sunt cetățeni ai acestui oraș.

1. Insuflarea patriotismului local unor copii de 5-6 ani este o stupizenie fără margini din punct de vedere psihologic.

2. Nu doar acele clase sunt “ale municipiului Bacău”, ci toate încăperile pline de elevi din instituțiile publice de învățământ din acest oraș.

3. Înainte de a se gândi la montarea siglei orașului prin clase, primarul mai bine s-ar îngriji de siguranța copiilor acestui oraș. Mă refer atât la asigurarea pazei la instituțiile de învățământ, cât și la efectuarea amenajărilor necesare pentru obținerea autorizației ISU. Dacă ne uităm la rapoartele oficiale, e jale!

4. Sper ca acele “culori distincte” să nu fie alb-roșu, iar pe lângă aceste culori să nu avem numele unor demnitari sau primari. Dacă da, oricât de penibil ar fi, n-aș fi deloc surprins. Unii și l-au pus pe ghiozdane, el direct în clasă. Tipic pesedist.

5. Ar fi cazul să fie igienizate, modernizate și dotate toate clasele din toate școlile și liceele din oraș înainte de începerea anului școlar 2017-2018. Nu de alta, dar asta înseamnă să susții cu adevărat învățământul, nu doar să te pozezi cu elevii atunci când le dai burse… căci acordarea premiilor pentru performanțe deosebite a fost suspendată la nivel local de când cu administrația Necula.

P.S.: vorbește de patriotism local cel care la ultima ședință a Consiliului Local nu a purtat eșarfa tricoloră, așa cum legea îl obligă.

Cosmin Necula organizatia municipala psd bacau

3 comentarii la “Primarul Necula visează patriotism local la clasa 0”

 1. un jurist consult 15 Iulie 2017 at 15:37 Permalink

  Ai vazut cum incepe postarea lui cu bilantul?
  “Cei 12 ani de administrație PNL, 2004 – 2016, au transformat Bacăul în „Polul Fărădelegii” în România. Peste tot pe unde am mers eram vorbiți de rău, nicidecum de bine: de la București (Guvern, Parlament, Ministere), la ADR Nord-Est, toți știu că în Bacău a fost jaf la drumul mare în ultimii ani.”

  E cu vaca… rău!

 2. tipras 16 Iulie 2017 at 08:29 Permalink

  Cand il vezi pe Necula spunei ca de scoala si de salile de clasa se ocupa parinti.

 3. Mihai 16 Iulie 2017 at 16:38 Permalink

  Au asa niste idei unii… de te miri de unde le vin. Poate am putea face ceva sa la insuflam dragostea fata de oras si de invatatura. Poate putem sa le oferim o copilarie normala, nu un regim patriotic.


Lasa un comentariu