Primarul promi(n)te cu privire la Centura Bacău

Marti, 3 Iulie 2018 | Bacau | Comenteaza

“Am toată încrederea că în luna mai vom avea un constructor”, spunea Cosmin Necula în luna aprilie, în direct la Radio Easy în cadrul emisiunii lui Alexandru Ciobanu, despre Centura Bacău. Ce-i drept, nu a precizat anul. 😄 Între timp, evaluarea ofertelor a fost amânată a treia oară la nivelul CNAIR.

Apoi, edilul ne-a spus direct și foarte senin de altfel că al său cuvânt de primar nu contează… decât în solicitările pe care le face la Guvern ca să existe alocări financiare. Dacă ne uităm în Bugetul de stat pe anul 2018, Centura Bacău are o alocare de doar 17 milioane de lei (2% din valoarea totală estimată a investiției).

Cât despre legea care “este atât de proastă încât are capacitatea de a ține o licitație ani de zile blocată“, Cosmin Necula ar trebui să își amintească faptul că în perioada 2012-2016 a avut dreptul de inițiativă legislativă, fiind parlamentar și membru al Comisiei juridice din Camera Deputaților. În plus, PSD Bacău are acum majoritate parlamentară, deci ce îi oprește să optimizeze legislația astfel încât obiectivele precum Centura Bacău să nu mai fie blocate? :)

Cât despre aruncarea pisicii către Ministerul Transporturilor, așa este, e un obiectiv național ce ține de Guvernul României, însă hai să ne uităm cine este ministrul de resort: Lucian Șova, coleg cu primarul Necula în conducerea PSD Bacău.

video via Radio Easy

Lasa un comentariu