Primarul promi(n)te, schimbând sensul şi data sărbătorii oraşului fără consultarea cetăţenilor

Joi, 5 Octombrie 2017 | Bacau | 3 comentarii

Mâine, Bacăul nostru împlinește 609 de la prima atestare documentară. Practic, este ziua orașului. Ce a pregătit Primăria Bacău? Nimic, nada, zero. Așadar, ca multe alte proiecte și programe care s-au întâmplat până în 2016 și care au fost abandonate de administrația Necula, nici festivalul Zilele Bacăului 2017 nu va avea loc.

Totuşi, domn’ primar ne spune de ce anul acesta nu vrea să organizeze sărbătoarea orașului (indiferent de forma manifestărilor): pentru că, de la sine putere, a mutat-o pe 8 septembrie, de Sfânta Maria, doar pentru “că o avem pe stema municipiului”. El, de unul singur a decis asta!

Deci nu contează prea mult că ne-am atestat documentar pe 6 octombrie 1408, ci că un nene de la PSD care n-a demonstrat mare lucru până acum la cârma Bacăului, fără să consulte cetățenii care l-au pus acolo, s-a gândit să schimbe fundamental felul în care acest oraș își identifică existența. Frumos cadou…

Astfel, Cosmin Necula îşi încalcă încă o promisiune din campania electorală:

City Branding – consolidarea reperelor cultural-identitare ale orașului prin dezbateri publice referitoare la simbolurile şi imaginea de ansamblu a oraşului, specificul și tradițiile orașului, repere simbol și personalități. (paragraf extras din capitolul X – Cultură şi identitate locală al programului electoral)

Această încercare a actulului primar de ecumenizare a existenței Bacăului ca așezare urbană mi se pare scandaloasă și nu trebuie trecută cu vederea!

Aparent este o temă simbolică și fără prea multe urmări concrete, însă de fapt are implicații socio-culturale uriașe pe termen mediu și lung.

Conferinta Judeteana PSD Bacau 2013-8

3 comentarii la “Primarul promi(n)te, schimbând sensul şi data sărbătorii oraşului fără consultarea cetăţenilor”

 1. Sisica 6 Octombrie 2017 at 08:44 Permalink

  De fapt, substratul este altul! Gasca de mafioti de la primarie, a aranjat deja sa faca o manifestare obscura, saptamana viitoare, cu o ,,entitate”! Astia (entitatea), sunt tot mafioti spagari, care au platit deja spaga catre omul primarului si catre pusculita de partid, urmand sa ii jupoaie pe comerciantii care vor vinde la: ATENTIE!!! Zilele Bacaului! Comerciantii asa stiu! Deci au disimulat si au confiscat aceasta sarbatoare, ducand-o intr-o alta data! Primarul este un mare manipulator, mincinos dar si cel mai mare ipocrit sa creada ca locuitorii orasului asta sunt prosti! Dle consilier, va revine misiunea sa descalciti aceast tun dat pe bani multi, dat de catre apropiatii primarului, si sa faceti public ,, entitatiea” spagara, care de fapt sunt aceeasi de la hram!

 2. marsupiu 6 Octombrie 2017 at 10:09 Permalink

  cand face zilele bacaului, sau hram sau altceva….nu e bine. Cand nu face, iar nu e bine…. Da-i nainte cu tupeu…

  • Kristofer 6 Octombrie 2017 at 10:13 Permalink

   Nu vorbim acum de forma pe care o imbraca aceste manifestari pentru ca asta este o chestiune ce poate fi reglata din caietul de sarcini si cu putina viziune organizatorica. Acum ne referim la o deturnare identitara, istorica.


Lasa un comentariu