Probleme cu fondurile nerambursabile pe Legea 350

Aplicarea Legii 350/2005 a finanțărilor nerambursabile a fost mereu problematică la nivelul municipiului Bacău, da’ nereguli ca în acest an n-au mai fost niciodată… cel puțin nu de când urmăresc eu folosirea banilor publici la nivel local.

Legea 350/2005, articolul 3, alin. 5:

„Potrivit dispoziţiilor prezentei legi, nu se acordă finanţări nerambursabile pentru activităţi ce presupun dezvoltarea infrastructurii solicitantului, cu excepţia cazului în care aceasta reprezintă o componentă indispensabilă proiectului.”

Fostul Consiliu Local, cu participarea Primăriei Bacău, a selectat peste de 20 de proiecte care vizează în mod direct „dezvoltarea infrastructurii” bisericilor, decizie împotriva legii care permite ONG-urilor să obțină bani pentru activitățile lor. (foto jos)

Soluția? Toată procedura de alocare a finanțărilor pe Legea 350 la nivel de municipiu, care anul acesta se ridică la aproape 10 milioane de lei, trebuie reluată, la decizia viitorului Consiliu Local. Fondul de tineret pentru care m-am luptat la începutul anului e și el acolo, cu 300.000 lei. Banii aceștia trebuie scoși la concurs în mod transparent și toți cei interesați trebuie să aibă șanse egale pentru a-i accesa.

Voi explica situația pe larg într-un articol pe care îl voi publica zilele acestea.

fonduri culte legea 350 bacau 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *