Proiect pe fonduri europene pentru rezolvarea problemelor cu apa din Bacău

Marti, 10 Noiembrie 2020 | Bacau | Comenteaza

Astăzi, Consiliul Local al municipiului Bacău, la propunerea actualei administrații din care fac parte, a aprobat în unanimitate proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă.

Pentru municipiul Bacău, valoarea investițiilor directe se ridică la peste 339 de milioane de lei, 98% reprezentând fonduri europene care vor fi atrase în parteneriat cu CRAB (Compania Regională de Apă Bacău) prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM).

Care vor fi intervențiile ce privesc orașul nostru:
– 53,75 km de rețea de distribuție reabilitați;
– 20,18 km de rețea nouă;
– 708 branșamente;
– 7,69 km de canalizare reabilitați;
– 11,11 km de canalizare nouă;
– 437 de racorduri;
– 27 de km de conducte de refulare reabilitați;
– 1,2 km de conducte de refulare noi.

Pe lângă acestea, va fi reabilitată și porțiunea de conductă veche a aducțiunii de Valea Uzului, “vinovată” pentru multe dintre avariile din ultimii ani.

De asemenea, puțurile de captare de la Gherăiești vor fi și ele funcționalizate, Bacăul urmând să beneficieze la finalul acestui proiect de două surse de alimentare cu apă, la care se adaugă sistemul de rezervă pe care l-am preluat de la fosta administrație, în continuare nefuncționalizat din cauza diferitelor probleme de execuție.

În paralel cu acest proiect, primarul Lucian Stanciu Viziteu le-a solicitat celor de la CRAB să vină cu un plan concret pentru a identifica și cea de-a treia sursă de apă potabilă, astfel încât în 2024 problemele cu apa să fie de domeniul amintirilor de care să ne amuzăm amar

ghinghes consiliul local

Lasa un comentariu