Proiect PNRR pentru 200 de platforme inteligente în municipiul Bacău

Astăzi am avut o ședință a Consiliului Local convocată de îndată pentru aprobarea depunerii unui proiect PNRR de 2 milioane de euro (+TVA) pentru construirea a 200 de insule ecologice supraterane digitalizate pentru colectarea selectivă a deșeurilor în municipiul Bacău.

Fiecare insulă va costa 10.000 de euro și va cuprinde 5 containere de câte 1,1 metri cubi pentru toate cele 4 fracții de deșeuri (biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic și meta, hârtie și carton), urmând ca pentru fiecare în parte să fie distribuite 200 de cartele de acces.

Astfel, în municipiul Bacău va fi posibilă implementarea sistemului plătește pentru cât arunci, urmând totodată să crească și rata colectării separate și a reciclării pentru deșeurile biodegradabile de la 133.000 kg la 400.000 kg.

Fiecare ansamblu de containere va fi protejat anti-vandalism și împotriva accesului neautorizat, dotat cu acces digitalizat pentru persoanele fizice arondate, cu modul GSM pentru transmiterea datelor. Datele vor fi agregate și utilizate într-un sistem digital ca instrument principal de monitorizare și raportare a colectării selective a deșeurilor.

Ghidul specific de finanțare a fost publicat ieri, iar apelul va fi deschis mâine, de aici și urgența convocării ședinței de astăzi.
Când va fi definitivată, voi reveni cu lista locațiilor în care vor fi amenajate aceste 200 de platforme supraterane inteligente.

(fotografie de la Brașov, unde primăria a instalat în unele cartiere insule similare pentru colectarea deșeurilor)

punct colectare selectiva inteligent brasov

One thought on “Proiect PNRR pentru 200 de platforme inteligente în municipiul Bacău

  1. Un proiect interesant,dar nerealizabil in Bacau. Bacaul nu are infrastructura pentru asa ceva.Aceste ,,insule”vor fi inundate la prima ploaie.Ca sa faci asa ceva trebuie mai multi bani si tunele subterane,care costa mult pentru puterea economica a Bacaului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *