Zona Metropolitană Bacău, încă în stadiul de proiect, deci vă trebuie declarație între localitățile “metropolitane”

Vineri, 15 Mai 2020 | Bacau | 3 comentarii

M-a întrebat cineva în urmă cu câteva minute dacă Bacăul are o zonă metropolitană oficială astfel încât locuitorii din zonă să nu aibă nevoie de declarație pe proprie răspundere dacă se deplasează dintr-o localitate în alta în timpul stării de alertă.

Din păcate, răspunsul este NU, în ciuda faptului că proiectul zace în sertarele administrației locale de aproape 15 ani. Deci aveți nevoie de declarație dacă părăsiți una dintre aceste localități.

De altfel, avem o Asociație de Dezvoltare Intercomunitară pentru Zona Metropolitană (ADIZM), formată din toate UAT-urile care ar fi trebuit să facă parte din această zonă metropolitană, însă activitatea acesteia se rezumă la cel mult o dezbatere-două pe an.

Dar ADIZM are director, director adjunct, personal angajat, toți plătiți din bani publici, unul dintre conducătorii ei fiind chiar eternul consilier local Ilie Bîrzu de la PNL.

Așadar, hărțile (inclusiv cea a profesorului Șerban de pe Deferlări) pe care le găsiți pe Google fac referire la zona metropolitană Bacău aflată în stadiu de proiect.

Asta pentru că cei care au condus municipiul și județul în ultimii 20 de ani nu au fost interesați de o dezvoltare integrată a municipiului Bacău în relație cu zona sa funcțională, cu navetiștii ei, cu activitățile sale interdependente, cu transportul public ce ar trebui să funcționeze unitar și așa mai departe.

zona metropolitana Bacau (1)

3 comentarii la “Zona Metropolitană Bacău, încă în stadiul de proiect, deci vă trebuie declarație între localitățile “metropolitane””

  1. Horia 15 Mai 2020 at 16:08 Permalink

    bravo ca ai mentionat si la ce ar fi buna o zona metropolitana, ca multi halesc conceptul asta strict politicianist, dar vad ca tu, cel putin in ultimii ani, ai capatat continut si ai invatat sa fii si constructiv.

  2. m 18 Mai 2020 at 15:07 Permalink

    nu cred ca dl Birzu este angajat la ADIZM pentru ca in declaratia sa de avere nu figureaza cu nici un venit de acolo.


Lasa un comentariu