Proiectul “Lights. Shadows. Action” aduce reprezentații de teatru de umbre în mediul rural

Luni, 26 August 2013 | Bacau, stiri | Comenteaza

Chiar zilele acestea, adică în perioada 24 august – 1 septembrie, Asociația Un Zâmbet organizează în Bacău schimbul de tineri din cadrul proiectului “Lights. Shadows. Action!”, în cadrul căruia participanții, tineri provenind din România, Grecia, Italia, Spania și Turcia, vor experimenta metode precum teatrul de umbre, improvizație, animație stradală, storytelling, dar și workshopuri dedicate înțelegerii conceptelor de cetățenie europeană și voluntariat.

Toate acestea, pentru a îndeplini obiectivul principal al proiectului: promovarea conceptului de voluntariat, a rolului și beneficiilor acestuia, pentru a crește gradul de conștientizare a tinerilor asupra importanței voluntariatului și implicării active în procesul de dezvoltare persoanală. Totodată, voluntariatul duce și la dezvoltarea sustenabilă a comunităților de proveniență.

Lights. Shadows. Action asociatia un zambet bacau-2

Concret, tinerii vor realiza în aceste zile 2 reprezentații de teatru de umbre în mediul rural al județului Bacău și 1 flashmob în zona centrală a orașului, ce va avea tema “Why volunteer”.

Asociația Un Zâmbet Bacău este o organizație ce sprijină tinerii în procesul de dezvoltare personală prin organizarea de proiecte și activități bazate pe metode de educație nonformală. Proiectul “Lights. Shadows. Action!” este realizat în parteneriat cu asociațiile Youth Information Center of Kordelio Evosmos din Grecia, Sabbeen Group din Italia, Fundacio Catalunya Voluntaria din Spania și E-Genclick Dernegi Association din Turcia și este finanțat prin programul Tineret în Acțiune, acțiunea 1.1.

Lights. Shadows. Action asociatia un zambet bacau-1

Lasa un comentariu