Propaganda politică și activismul sunt de porc de Ziua Națională

Eu asta cred. Că ziua de 1 Decembrie este o sărbătoare a națiunii noastre, o zi pe care să o marcăm prin a ne distra împreună, o zi în care să-i omagiem pe cei care au luptat pentru unitatea națională, o zi în care să vorbim sincer despre noi, ca popor, să vedem unde ne aflăm și să vedem ce avem de schimbat.

Eu asta nu cred. Ca de 1 Decembrie să strigăm în gura mare că instituțiile statului (Guvern, Președinție, Parlament) nu merită respectate sau că unii sau alții trebuie să demisioneze. E bine să o facem în general, să fim vocali, dar nu de Ziua Națională, când ar trebui să ne dăm mâna unii cu alții, măcar să ne salutăm (da, Traian Băsescu?) și să ne bucurăm împreună că suntem români. Nu numai să arătăm lumii că suntem uniți, ci să fim uniți. Să fie o zi a bucuriei.

Parada 1 Decembrie Bucuresti 2013 Ziua Nationala a Romaniei (2)

Trei dintre lucrurile care, cred eu, nu ar fi trebuit să se întâmple ieri:

  • distribuirea a mii de flyere antiguvernamentale la parada militară din București (Partidul Mișcarea a făcut asta);
  • propagandă politică în fața magazinului Unirea (Mihai Neamțu a făcut asta) – foto jos;
  • protest împotriva „clasei politice infracționale” la Bacău, la manifestările de 1 Decembrie din Piața Tricolorului (câțiva activiști ecologiști au făcut asta).

Cred în libertatea expresiei și încurajez astfel de manifestări, însă conchid că ele nu își au locul de Ziua Națională a României. De asemenea, trăiesc cu impresia că nu e deloc ok să duci la secție niște oameni care afișează câteva pancarte prin care își exprimă dezacordul cu privire la exploatarea aurului de la Roșia Montană. A scris Inima Bacăului despre asta.

Vă las să îl admirați pe Mihail Neamțu, un politician tânăr și cu discurs, dar care se iluzionează că are 4% în sondaje și sute de mii de simpatizanți, împărțind pliante și strângând semnături fix pe 1 Decembrie, în Piața Unirii.

mihail neamtu propaganda 1 decembrie (1)

mihail neamtu propaganda 1 decembrie (2)

2 thoughts on “Propaganda politică și activismul sunt de porc de Ziua Națională

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *