Proteze gratuite pentru tineri

Joi, 27 Ianuarie 2011 | Pareri personale, stiri | 1 comentariu

Mi se pare admirabil ca o asociatie care nu este din Romania sa ofere proteze gratuite tinerilor care au avut ghinionul de a ramane fara vreun membru. Programul a debutat in octombrie 2009 si a ajutat pana in prezent 37 de persoane. Dupa parerea mea, initiativa merita laudata si promovata.


Asociaţia Universitară de Colaborare Internaţională (AUCI) din Italia poate ajuta tineri români (bărbaţi) care au unul sau mai multe membre amputate să obţină proteze in mod gratuit. Prin proiectul “Băieţi pe picioare”, Asociaţia îşi propune să schimbe viaţa unui număr cât mai mare de persoane. Bărbaţii cu vârste între 20 şi 40 de ani, dezavantajaţi din punct de vedere economic şi social care, în urma unui eveniment traumatic au suferit amputarea unuia sau a mai multor membre, pot beneficia de o proteză.

Proiectul are rolul de a-i ajuta pe tinerii români lipsiţi de membre să efectueze procedurile medicale necesare pentru obţinerea protezelor de o foarte bună calitate estetică şi funcţională. Proiectul “Băieţi pe picioare” a luat naştere în iunie 2005 iar până în prezent au fost ajutaţi peste 80 de băieţi din România. Numai în 2010 au fost ajutae 37 de persoane care au primit 41 de proteze.

Asociaţia AUCI a încheiat în luna octombrie 2009 un parteneriat cu Fundaţia “Solidaritate şi Speranţă” a Mitropoliei Moldovei şi Bucovinei prin intermediul căruia persoanele care au una sau mai multe amputaţii pot fi ajutate să obţină o proteză.

Toate costurile deplasării în Italia sunt suportate de Asociaţia AUCI.

Pentru mai multe informaţii, persoana de contact:

Dedulescu Cristian,

0040 762 300 688

0040 21 451 18 47

deducrysty@yahoo.com

1 comentariu la “Proteze gratuite pentru tineri”

  1. andreea toma 27 Ianuarie 2011 at 18:06 Permalink

    asa e. am citit si pe Inima Bacaului. este o initiativa laudabila si sper sa fie ajutate cat mai multe persoane


Lasa un comentariu