Video: PSD-iștii nu vor să creadă că tinerii pleacă din Bacău și îmi cer mie date statistice

Joi, 4 Aprilie 2019 | Bacau, Tineret | 5 comentarii

Începând de săptămâna trecută, Bacăul are strategie de tineret, îndeplinindu-se astfel unul dintre obiectivele pe care le-am scris cu litere de-o șchioapă în candidatura pentru titlul de Capitala Tineretului. Târziu, e drept, dar e un pas înainte.

Totuși, strategia, oricât de atent ar fi aplicată ea, nu este de ajuns pentru ca tinerii să rămână în Bacău, mai ales că documentul votat nu pleacă de la cifre și date concrete (așa cum au recunoscut și cei care au promovat-o în această formă de nuvelă bruxelleză).

E nevoie de investiții, de infrastructură, de o mai bună calitate a vieții. Asta am spus la ședința Consiliului Local și se pare că i-am deranjat, ce să fac și eu, pe consilierii locali ai puterii.

Doamna Dinu Raluca, pe un ton de inchiziție (oare așa se răstește și pacienților și angajaților de la spitalul județean unde este manager medical?), chiar mi-a dat temă pentru acasă: să demonstrez cu “date statistice” că tinerii pleacă din Bacău până la următoarea ședință.

Știm cu toții că părăsirea masivă a orașului este în prezent o realitate și doar dacă trăiești într-un glob de cristal ori de partid poți avea tupeul să negi evidența, dar mie îmi plac provocările, așa că am acceptat-o și pe aceasta: la următoarea ședință ordinară a Consiliului Local le voi pune pe masă cifrele triste ale exodului provocat de ei și de administrațiile lor incompetente. E la finalul lunii aprilie, probabil 29-30, so be there! :)

5 comentarii la “Video: PSD-iștii nu vor să creadă că tinerii pleacă din Bacău și îmi cer mie date statistice”

 1. cârtița soroșistă 4 Aprilie 2019 at 20:32 Permalink

  domnișoara DINU a terminat de rezolvat problemele de la spital și acum se ia de viața ta? :) surprize, surprizeee

 2. Alexandra 4 Aprilie 2019 at 20:39 Permalink

  Aici absolventa de CN Ferdinand 1 in 2010. Plecata din Bacau tot de atunci. Am avut o tentativa de a ma intoarce in 2014, dar m-am lovit de o grava lipsa a oportunitatilor pe piata locurilor de munca, asa ca am plecat din nou in 2015, fara ganduri de a ma mai intoarce altfel decat in vizita la parinti. In afara de lipsa locurilor de munca, ce ma face sa nu ma intorc e faptul ca nu exista prea multe posibilitati de a petrece timpul liber in oras, infrastructura rutiera e la pamant, viata culturala spre minmum si investitii nu se intrezaresc pe nicaieri. Orasul arata mai rau decat in 2010. Chiar, ce e cladirea aia de langa Moldova, e in stadiul ala de o vesnicie si arata groaznic? Servus!

 3. Felix 5 Aprilie 2019 at 20:03 Permalink

  Sunt de acord cu verificarea datelor statistice insa odata expuse ce planuri au pentru contracararea imigratiei cauzata de conditiile misere. Nu este suficient sa ai informatiile dar ce faci cu ele.

 4. Sandu Andreea 6 Aprilie 2019 at 07:05 Permalink

  Nu sunt sanse mari sa faci ceva in Bacau fara pile si relatii si poate nici asa..

 5. OVIDIU 9 Aprilie 2019 at 18:10 Permalink

  LOCUIESC IN BACAU .AM DOI COPII 23 ANI RESPECTIV 13 ANI COPILUL CEL MARE CU PRIMA OCAZIE CE A AVUT-O A PLECAT DIN BACAU FARA SA SE UITE IN SPATE .HABAR NU AVETI DAR SE PLEACA IN MASA. CEI CARE PASTORESC ACUM BACAUL SA LE FIE RUSINE NU SA FACUT NIMIC TIMP DE 2 ANI ACUM CHIP DOAMNE SAU APUCAT DE VARUIT COPACII!!!!!


Lasa un comentariu