Raliul Moldovei a ajuns la final. Concluzia? O ediție foarte dificilă.

Sambata, 14 Septembrie 2013 | Bacau, stiri | Comenteaza

Vin de la Hotel Decebal, unde tocmai am participat la ultima conferință de presă din cadrul Raliului Moldovei Cotnari 2013. După ce au lăudat organizarea și prezența numeroasă a spectatorilor de la Superspeciala Speed Park, membrii celor trei echipaje clasate pe podium n-au ezitat să eticheteze ediția din acest an a Raliului Moldovei drept una foarte dificilă, cu ploi torențiale, ceață, teren alunecos, chiar și gheață pe alocuri.

Asta e bine, înseamnă că această etapă cu numărul 7 din Campionatul Național de Raliuri Dunlop s-a dovedit a fi mult mai interesantă decât anunțau publicațiile de specialitate înaintea evenimentului. E greu să prefațezi altfel, când știi că pentru echipajul francez Francois Delecour/Savignoni Dominique câștigarea campionatului este doar o simplă formalitate.

francois delecour la raliul moldovei

Ca și anul trecut, Raliul Moldovei 2013 a fost câștigat de Francois Delecour (51 de ani), urmat de echipajul Tempestini Marco/Baggio Lucio și de ungurii Botka Dávid/Mihalik Péter. Cei din urmă au câștigat Superspeciala Speed Park.

Cât despre băcăuanii noștri de la Bacău Rally Team, Dan Girtofan și Adrian Berghea s-au clasat pe 4 cu a lor Skoda Fabia 2000, în fața lui Vali Porcișteanu, în timp ce Adrian Răspopa și Cătălin Grigoriu ocupă un onorabil loc 7 în clasamentul general. Partea frumoasă acum vine: Adrian Răspopa (organizatorul raliului, de altfel) a câștigat competiția celor două roți motrice, apropiindu-se tot mai mult de titlul național la această categorie.

Lasa un comentariu