Rebranding?

Joi, 15 Noiembrie 2012 | foto, Pareri personale | 4 comentarii

Eu scriu, eu fotografiez, eu fac teren, eu mă implic în comunitate, eu promovez diferite acțiuni ale societății civile, eu informez tinerii, etc. Nu sunt egocentric și nici narcisist. Ce doresc să scot în evidență este că în spatele blogului pe care vă aflați în acest moment se află un tânăr de 19 ani, cu o experiență de 5 ani și jumătate în blogging. Acum simt nevoia de o refresh.

Împlinisem 14 ani și eram cel mai tânăr blogger din Bacău. Nimeni, dar absolut nimeni nu m-a ajutat pe partea tehnică la acea vreme. Am descoperit și am făcut totul de unul singur. Am fost și voi rămâne autodidact. De-a lungul vremii, ce-i drept, m-am bucurat de un real sprijin din partea unor oameni precum (în ordinea în care i-am cunoscut) LiviuRăzvan, Cristi și Florin. Eram cu toții atât de uniți încât am pus-o de ceea ce avea să ajungă cea mai unită comunitate de bloggeri din țară.

Mă aflu la București de 6 săptămâni și tot ce vă pot spune despre blogosfera din capitală este că n-am reușit să dau de vreun blogmeet sau de vreo grupare omogenă de bloggeri. Blogmeet-urile sunt înlocuite de șprițurile pe care o companie sau alta le dă în cinstea celor mai cunoscuți bloggeri, înglodați de altfel în campanii publicitare. Sunt cunoscuți în special printre oamenii din online, evident. Nu-i condamn că fac bani, bravo lor! Însă în comunitate sunt absenți, cu excepția unora precum Chinezu sau Manafu. Am privit mereu blogging-ul ca pe un instrument ce depășește barierele online-ului. Blogging-ul înseamnă pentru mine responsabilizare, un bun mijloc de a cere transparență celor care ne conduc și un mijloc independent de informare a oamenilor.

Noi asta am făcut la Bacău cu Divanul AdBlog. Ne-am implicat în comunitate și suntem un real partener pentru principalele instituții locale, indiferent de culoarea lor politică. Ne-am informat și ne vom informa mereu cititorii, fie că vorbim despre inițiative ale tinerilor sau despre fel de fel de spectacole, fie de proiecte europene sau campanii electorale.

Revin la primii pași ai mei în blogging. Era 2007 și scriam pe kristofer93.blogspot.com. N-am avut norocul ca cineva să îmi spună atunci că pe viitor este bine să îmi aleg un domeniu ușor de reținut și mai… omenesc. Am devenit într-un an Kristofer93.com. În aprilie 2011 am trecut pe WordPress și am eliminat 93-ul, devenind Kristofer.ro. Am mai crescut și acum parcă nici Kristofer nu-mi mai place cum sună. Îl folosesc deja în muzică și am nevoie de un nume mai credibil, mai românesc, dat fiind faptul că am început să abordez subiecte din ce în ce mai pretențioase și care au impact în cele mai înalte sfere ale societății românești. Asta dacă vreți să luați politica drept o înaltă sferă a societății.

Vreau o temă mai light. Verdele m-a consacrat, îl voi păstra, dar urmăresc o armonizare a layout-ului. Totodată, voi realiza o galerie foto cu cele mai tari fotografii ale mele, puse pe căprării. Caut un nume de domeniu cât mai simplu și cât mai românesc. Nu, nu voi pleca de aici, îmi iubesc țara și voi face tot posibilul ca un număr cât mai mare de persoane din jurul meu să zică același lucru despre România.

Ce mă face să fiu atât de entuziast în legătură cu blogging-ul? Zecile de mii de cititori pe care îi am lunar.

4 comentarii la “Rebranding?”

 1. cm 15 Noiembrie 2012 at 06:44 Permalink

  ghinghes.ro?

 2. Alex Grigoraș 15 Noiembrie 2012 at 06:52 Permalink

  Te citesc de 4 ani. Ai devenit mai interesant si mai incisiv de cand te-ai mutat. Te-ai datasat, parca, de anumite influente. Sau mi se pare?

 3. smack 15 Noiembrie 2012 at 16:26 Permalink

  hipbook.ro?

 4. Cristi 15 Noiembrie 2012 at 23:37 Permalink

  Ca nume: KRISTOFER !


Lasa un comentariu