Regulamentul pentru spațiile verzi, cadoul de Moș Crăciun din partea Consiliului Local?

Joi, 8 Decembrie 2022 | Bacau | 2 comentarii

Anul acesta, de Moș Crăciun orașul nostru poate primi un regulament pentru spațiile verzi și un set de măsuri pentru conservarea și dezvoltarea acestor suprafețe de care avem multă nevoie în municipiul Bacău, după mulți ani de zile în care verdele a tot pierdut teren (la propriu, pe cifre!).

Totul depinde de două momente: ca primarul să își îndeplinească obligația de a-l pune pe ordinea de zi a ședinței ordinare din decembrie, iar apoi de votul colegilor din Consiliul Local.Îi invit public să ne asumăm împreună un moment zero în domeniul spațiilor verzi și să adoptăm o politică foarte clară, cu reguli stricte și cu măsuri concrete care ne vor duce până în 2030 la minimul necesar de 26 mp de spațiu verde pe cap de locuitor.

Am inițiat proiectul în vară, a trecut în două rânduri de sita compartimentelor interne (Spații verzi, Patrimoniu, Direcția juridică, Poliția locală, Urbanism, Secretar general), l-am modificat în urma zecilor de recomandări primite, ulterior a fost blocat prin primărie, după care în ultimele săptămâni a ajuns în procedura de transparență decizională, iar acum este gata de aprobare.

S-a lucrat mult la acest regulament și acum nu mă refer doar la persoanele din cabinetul meu, ci și la funcționarii care au analizat și comentat zecile de pagini care îl compun, la organizațiile și cetățenii care m-au inspirat cu ideile lor, la asociațiile de proprietari care și-au manifestat interesul pentru gestionarea prin protocol a spațiilor verzi din cartierele lor etc. Tuturor le mulțumesc pentru eforturi!

om zapada iarna bacau

2 comentarii la “Regulamentul pentru spațiile verzi, cadoul de Moș Crăciun din partea Consiliului Local?”

  1. Bogdan 16 Decembrie 2022 at 02:32 Permalink

    Cine ar fi crezut


Lasa un comentariu