Regulamentul de arhitectură și estetică urbană, în linie dreaptă spre aprobare

Joi, 17 Martie 2022 | Bacau | Comenteaza

Zilele acestea au loc dezbateri publice și consultări succesive cu cetățenii interesați și cu reprezentanții societății civile pentru definitivarea formei finale a Regulamentului Local de Arhitectură și Estetică Urbană (RLAEU).

Dacă luni am parcurs secțiunea ce reglementează urbanismul comercial alături de reprezentanții industriei HoReCa, astăzi am lucrat punctual pentru armonizarea și clarificarea reglementărilor privind publicitatea stradală.

De asemenea, împreună cu membrii grupului de lucru am trecut prin toate propunerile primite de la cetățeni, asociații sau societăți comerciale. Unele au fost preluate, altele nu (din rațiuni de legalitate sau de viziune a specialiștilor din comisie), dar toate au fost supuse atenției membrilor comisiei.

De exemplu, acele articole care interziceau o serie de activități comerciale în zona centrală au fost eliminate.

Luni urmează să se desfășoare dezbaterea finală a proiectului de hotărâre, începând cu ora 16:00, la Centrul de Afaceri, după care regulamentul va intra în Comisia Tehnică de Urbanism și Amenajare a Teritoriului și ulterior la vot în Consiliul Local, după multe luni de muncă, dezbateri și consultări.

dezbateri regulament local urbanism bacau (2) nicolae rusei horeca bacau

dezbateri regulament local urbanism bacau (1) diana marin

dezbateri regulament local urbanism bacau (3)

dezbateri regulament local urbanism bacau (4)

Lasa un comentariu