Relicitarea lucrărilor la Centura Bacău se află în întârziere (document)

După ce probabil ați aflat deja de la Ziarul de Bacău faptul că puținele lucrări de pe șantierul aproape inexistent al Centurii Bacău se taie și se vând la REMAT cu 0,75 lei/kg, vin și eu să pun sare pe rană cu un document pe care cei de la Monitorizare VO Bacau l-au primit astăzi de la CNAIR (Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

Acesta demonstrează în primul rând că termenul de două luni pentru reluarea licitației „în regim de urgență”, așa cum anunța CNAIR imediat după rezilierea contractului cu turcii de la Eko Insaat Ve Tic As, a fost unul cel puțin nerealist dacă nu mincinos.

Așadar, ce ne spune CNAIR în răspunsul 92/58232/16.08.2017:

 • lucrările efectuate de Eko Insaat nu au fost recepționate până în momentul de față și că preluarea amplasamentului de către CNAIR se va face după transmiterea de către inginer a evaluării la data rezilierii (dar nu ne spune când vor fi efectuate această „transmitere” și apoi preluarea amplasamentului);
 • parcurgerea întregii proceduri de licitație și atribuirea contractului sunt programate până la finalul acestui an, estimându-se ca în ianuarie 2018 să fie semnat contractul cu noul constructor al Centurii Bacău (așadar, în cei mai optimiști termeni, nu se mai mișcă nimic pe șantier până primăvara viitoare);
 • documentația de atribuire pentru proiectarea și execuția lucrărilor va fi transmisă către Agenția Națională pentru Achiziții Publice luna aceasta (da, în răspuns scrie inclusiv „proiectare”, ceea ce mi se pare destul de curios);
 • noua licitație prevede realizarea Centurii Bacău direct la profil transversal complet de autostradă.

raspuns cnair reluare licitatie centura bacau august 2017

În timpul ăsta, coloanele de mașini care se formează de-a lungul drumului E85 în municipiul Bacău sunt uriașe, în special între Auchan și Narcisa, respectiv între Autogară și intersecția spre Vaslui (Calea Bârladului).

E jale mare și cred că trebuie să găsim urgent niște soluții pentru mutarea acestui trafic de tranzit. Se pare că centură nu vom avea mai devreme de anul 2020/2021, realitate care ar trebui să țină în special PSD departe de fotoliile de conducere de la nivel local/regional/național. Baronule maxim, se aude?

sigla centura bacau jpg

One thought on “Relicitarea lucrărilor la Centura Bacău se află în întârziere (document)

 1. 20.000 de bacauani sa blocheze cateva zile la rand E85
  ce se poate intampla?
  coada de la Tisita pana la Bacau. toate televiziunile vor fi aici si la presiunea strazii guvernul va aloca bani pt centura ocolitoare.
  asta e singura solutie in Romania 2017
  daca bacauanii nu inteleg asta nu au decat sa se sufoce in continuare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *