Pe zona educației, primarul Necula a reușit să facă într-un an cât alții în 12… sau 20

Luni, 11 Septembrie 2017 | Pareri personale | 1 comentariu

În primul rând, trebuie să recunosc că mesajul primarului Cosmin Necula la începerea noului an școlar îmi aduce aminte de scrisoricile deja celebre ale lui Romeo Stavarache.

Extras din epistola întâiului cetățean al orașului:

“În urmă cu exact un an, pe 11 septembrie 2016, vă transmiteam un mesaj de bun venit în noul An Școlar, asigurându-vă de faptul că, pentru administrația pe care o conduc, domeniul educației este o PRIORITATE. A trecut de atunci o perioadă suficient de dificilă, încărcată de provocări și probleme a căror soluționare va lua timp. Nu are rost să ne mințim – ce nu s-a făcut în 12 sau 20 de ani pentru orașul nostru, nu poate fi făcut peste noapte sau într-un singur an!”

Foarte corect! Și spun asta pentru că în ultimii 12 ani nu a fost suspendat/anulat programul de premiere a elevilor/studenților/cadrelor didactice cu performanțe deosebite (Gala Învățământului) – așa cum ați făcut dumneavoastră. Apropo, când îmi răspundeți la interpelarea pe care v-am adresat-o în luna martie pe această temă?

De asemenea, în ultimii 12 sau 20 de ani nu am văzut niciodată o sumă derizorie precum cea de 50.000 de lei, alocată în 2017 de administrația pe care o conduceți pentru ONG-urile care vor să acceseze fonduri nerambursabile pentru proiecte educaționale.

Totodată, nu cred că în ultimii 12 ani învățământul băcăuan a fost mai politizat decât este în momentul de față, cu inspectori școlari detașați pe linie de partid și cu o mulțime de consilii de administrație în care ați propus numai oameni de la PSD și ALDE.

Totuși, dumneavoastră chiar ați reușit să faceți aceste treburi într-un singur an de mandat! Felicitări, trăiască partidul!

necula-sala-sport-miting

Fotografie realizată în campania electorală a lui Cosmin Necula în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv (LPS) Bacău, imobil care n-a mai fost reabilitat și modernizat, așa cum promitea înainte de 6 iunie 2016

1 comentariu la “Pe zona educației, primarul Necula a reușit să facă într-un an cât alții în 12… sau 20”

  1. Andy 11 Septembrie 2017 at 14:54 Permalink

    citind titlul, credeam ca te-ai lovit la cap :)) m-am linistit, (inca) esti ok :)


Lasa un comentariu