Revolta si disperare la Saucesti

Sute de oameni au ramas pe drumuri dupa ce viitura de pe raul Siret a lovit azi dimineata in jurul orei 10:30 Saucestiul (jud. Bacau). Zeci de case sunt acum sub ape. Daca la orele diminetii inundatiile nu erau insemnate, dupa-amiaza raul a ajuns pana in centrul comunei Saucesti, inundand, pe langa zeci de gospodarii, si primaria din localitate.

Cand si-au vazut casele din nou sub asediul apelor, localnicii s-au adunat in mijlocul comunei si au inceput sa protesteze si sa ceara socoteala alesilor. Nemultumirea are la baza inundatiile din 2008. Atunci guvernul Tariceanu le-a promis satenilor marea cu sarea, si anume ca se va construi un dig intre raul Siret si Saucesti, astfel incat sa nu se mai intample ca in 2008. Nici nu a vazut lumina zilei iar proiectul era deja aruncat la cosul de gunoi in iarna anului 2008 de catre guvernul Boc. Cei care au de suferit de pe urma faptului ca nu s-a construit in zona un dig solid sunt locuitorii comunei care acum vor dormi sub cerul liber din cauza incompetentei celor care s-au perindat la conducere.

Primarul comunei nu a fost gasit de localnici, iar premierul Emil Boc a ocolit multimea furioasa, ponoasele fiind trase pana la urma cand de subprefectul Scripat, cand de viceprimarul Saucestiului. Satenii au incercat sa intre cu forta in primarie dar nu au reusit. Acestia au fost calmati cu greu de preotul din sat. In zona sunt numeroase forte de ordine si ONG-uri care incearca sa ajute sinistratii. Acestia vor primi apa, alimente, corturi unde sa doarma si poate si niste haine. Jos puteti vedea multe fotografii de la fata locului, cateva dintre ele chiar impresionante, iar mai tarziu niste imagini video spectaculoase.

2 thoughts on “Revolta si disperare la Saucesti

  1. Am urmarit materialele vide.Ince cel ami scur tipm daca nu se va face ceva,lumea ii va nimici.La propriu.SI pe primar si pe prefect si pe mama mamelor !

  2. MERITA PUSA O BOMBA LA COTROCENI ,IAR CEI CARE SCAPA SA FIE LINSATI!!!
    EU ASA AS FACE ,DAR NU AM BANI NICI DE TRECUT STRADA…….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *