Revoluţionari ori ba?

Circa o sută de presupuşi revoluţionari au protestat astăzi în Piaţa Victoriei. N-au avut autorizaţie şi, ca să nu îngheţe de frig, s-au luat la trântă cu jandarmii. Au fost gaze lacrimogene, bastoane şi multe înjurături. Întrebarea mea este… persoanele de acolo chiar erau revoluţionari?

Sunt curios pentru că mi se pare ciudat să aud din gura unui revoluţionar (mă refer la cei care au luptat pentru independenţa în 1989) că politizează tot, aruncând cu rahat în tot ce înseamnă actualul regim politic. Mai pe şleau, strigau împotriva Partidului Democrat Liberal. Nimic mai mult. Drepturile erau şi ele importante, însă în lozincile protestatarilor acestea erau situate pe plan secund.

Aş fi vrut să aud că nu îşi mai primesc indemnizaţia de revoluţionar şi ca statutul lor este grav încălcat. Că nimeni nu îi respectă pe linie legislativă şi că vin cu dovezi în sensul ăsta. În niciun caz nu doream să aflu cu cine simpatizează grupul revoluţionarilor.

Să fie, oare, mâna opoziţiei?

One thought on “Revoluţionari ori ba?

  1. Ar trebui taiate indemnizatiile pentru revolutionari. AI participat la revolutie pentru tara si nu pentru sprijin material.
    DOar cei raniti sau familiile mortilor sa primeasca ajutor social.

    Daca vorbiti cu adevaratii revolutionri(nu cei dupa 22 dec), o sa vedeti ca majoritatea nu au acceptat bani. Au luptat pentru tara, nu pentru bani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *