Rezultatele votului din campania Prioritățile Orașului Tău (POT) arată că băcăuanii se gândesc cum să plece mai repede din oraș

Miercuri, 3 Aprilie 2019 | Bacau | Comenteaza

Nu mă surprind rezultatele campaniei Alege Prioritățile Orașului Tău, dar mă fac să cred că băcăuanii au tendința mai mult să fugă din acest oraș decât să stea în el de vreme ce primele 3 proiecte votate sunt infrastructuri rutiere naționale. Iar sub administrația actuală, condusă de primarul Necula și cei doi viceprimari fără prea multe atribuții (încasând bani cam degeaba), nu pot decât să îi înțeleg.

Și eu am ales drumul Ploiești-Bacău-Pașcani (care e de fapt autostradă, dar Banca Mondială e puțin în urmă la faza asta) în capul listei de priorități pentru dezvoltarea metropolitană a orașului nostru, dar cu gândul la faptul că acest drum include și varianta ocolitoare care ne scapă de jumătate de traficul din oraș și implicit de poluarea, zgomotul și disconfortul ce vin la pachet cu acest tranzit.

Cred că ar trebui să ne gândim mai serios la nevoile orașului și să ne dăm seama că simpla conexiune rutieră rapidă cu diverse colțuri ale țării nu ne va face mai dezvoltați și nu ne va îmbunătăți calitatea vieții dacă nu rezolvăm principalele probleme din oraș:
– automobilitatea crescută (ca în București) pe fondul unui transport public neconform;
– serviciile publice de proastă calitate;
– urbanismul deșănțat;
– oportunitățile culturale și sociale reduse;
– infrastructura educațională insuficient modernizată și finanțată;
– spațiile publice care nu încurajează cetățenii să iubească petrecerea timpului în oraș și așa mai departe.

Oricum, e paradoxal oarecum faptul că topul votat al priorităților pentru dezvoltarea metropolitană Bacăului cuprinde exclusiv proiecte ce nu depind de administrația locală. Practic nu produce vreo obligație pentru cei care astăzi conduc orașul și județul decât poate una cel mult de ordin politic.

rezultate bacau campania alege prioritatile orasului tau

Lasa un comentariu