Rezultatele selecției pentru cei doi consilieri care vor lucra la cabinetul meu

Duminica, 15 Noiembrie 2020 | Bacau | Comenteaza

Peste 26 de băcăuani s-au înscris în selecția pentru cei doi consilieri de la cabinetul meu de viceprimar, competiție anunțată în urmă cu 10 zile.

Pe lângă CV-urile, scrisorile de intenție și eseurile acestora, m-a bucurat faptul că am primit peste 15 e-mailuri cuprinzând răspunsurile la cele 6 întrebări lansate pe domeniile de administrație și de relaționare cu cetățenii de la persoane care nu s-au înscris în competiție, ci care pur și simplu vor să contribuie cu idei la dezvoltarea Bacăului. Pe toate le-am luat citit și multe dintre ele vor fi integrate în activitatea și viitoarele acțiuni ale administrației pe care o reprezint.

Așa cum am spus săptămâna trecută, selecția nu a fost făcută pe ochi frumoși și pe prietenie, ci exclusiv pe baza criteriilor trasate:

  • curaj demonstrat în zona civică sau profesională;
  • capacitatea de sinteză și de analiză având în vedere contextul local;
  • viziune în formularea de idei aplicabile;
  • studii relevante pentru treburile publice;
  • experiență în administrație sau în relaționare cu instituțiile publice;
  • experiență de comunicare sau în relaționarea cu publicul;
  • experiență politică sau de reprezentare.

Decizia nu a fost ușoară, dar în cele din urmă am selectat cei doi consilieri, un bărbat și o femeie, ambii tineri, plus două rezerve în cazul în care primii doi nu vor face față sau nu se vor potrivi cu mediul de lucru.

Cu acordul lor, îi veți cunoaște cât de curând. Amândoi sunt energici, creativi, bine pregătiți și cu experiență nu neapărat vastă, dar extrem de relevantă pentru activitatea mea, cu suficiente acțiuni civice în trecut, cu studiile serios desfășurate, cu idei extraordinare pe care abia aștept să le punem împreună în aplicare.

Am atașat tabelul cu punctajele pentru fiecare candidat, în ordinea înscrierii fiecăruia, menționând doar inițialele pentru a nu încălca prevederile GDPR. Cam toți au avut idei bune, motiv pentru care i-am invitat să facă parte dintr-o structură informală consultativă la care voi apela de fiecare dată când am nevoie de mai multe păreri, dar și să urmărească posturile care vor fi scoase la concurs în special în contextul viitoarei organigrame a Primăriei Bacău.

centralizator aplicatii consilier

Lasa un comentariu