Rezumat euroalegeri + referendum vot uninominal.

Luni, 26 Noiembrie 2007 | stiri | 7 comentarii

Gata. Euroalegerile si referendumul pentru votul uninominal s-au terminat!
Analize peste analize, analisti peste analisti, atacuri politice peste atacuri politice – toate au putut fi vazute ieri la TV. Unde eram eu in casa, televizorul era pe Realitatea sau pe Antena 3, asteptand rezultate. Tot ieri am vazut trei tineri politicieni care au fost facuti sah-mat de Tatulici si presa invitata la dezbaterea 10 Pentru Romania, sectiunea tineri politicieni la Realitatea TV. Victor Ponta a iesit cel mai sifonat, criticand ziaristii si presa in general.

Aseara, partidele au sustinut conferintele de dupa afisarea exit-poll-urilor pe rand, culmea in ordinea in care s-au situat in preferintele alegatorilor.
Am putut vedea:

 • PD-ul care a castigat detasat, nu este o surpriza dar se pare ca a scazut. PD-ul prin Emil Boc se declara cea mai importanta formatiunea politica din Romania.
 • PSD-ul care se bate cu pumnii in piept ca au reusit un rezultat destul de bun. Curva politica. Pacat de PSD care era o putere, acum cu Mircea Geoana la conducere partidul scade si tot scade. Aceeasi expresie persista la ei: “Vot de blam…”
 • PNL-ul, un alt partid care face exercitii de culturism in fata poporului. Din declaratii reiese ca multumirea este la ei acasa si Tariceanu considera ca este un vot de incredere. In mare parte asa este, au obtinut multe procente avand in vedere atacurile politice suferite de ei in ultima vreme.
 • PLD-ul – cutiuta cu surprize . Abia infiintat, partidul a obtinut atatea procente incat se poate declara al patrulea partid de pe scena politica. Despre PLD scrie Contrasens.
 • PRM-ul – ultra-nationalistii se retrag din parlament. El a declarat ferm ca nu mai poate sa ramana pe aceeasi scena politica sa se lupte cu infractori ca Geoana sau Tariceanu, de Base` nu a zis nimic. Apoi, Vadim a dat fugit la OTV unde a facut show, desfiintand in oarecare masura ungurii si UDMR-ul.
 • PNG-ul lui Becali este aproape de 5%. A bagat destui bani, dar trebuie sa continuie. Pentru el, pana si politica este o afacere in care banii joaca un rol primar.
 • La PIN, agitatie mare. Conducerea partidului s-ar putea sa isi dea demisia.

La ora 23:00, Basescu a iesit la rampa si si-a inceput discursul semi-electoral in care iar a evocat poporul.

Lucrul foarte ingrijorator este prezenta la vot! Oameni buni, duceti-va si votati! La mine in familie, parintii si-au exercitat dreptul, dar cu greu. In oarecare masura, eu am jucat un rol important in a-i convinge sa se duca la vot.

7 comentarii la “Rezumat euroalegeri + referendum vot uninominal.”

 1. Grupa 1408 26 Noiembrie 2007 at 12:16 Permalink

  Cat s-a luptat pt dreptul de vot si pt alegeri corecte, democratice si lumea nu se duce la vot. Nu inteleg, sa zicem ca pt euro parlamentari nu s-ar fi dus dar de ce nu s-au dus la referendum? Daca intr-adevar doreau sa se schimbe ceva in tara asta ar fi trebuit sa se duca sa voteze uninominalul, ca sa nu ne mai bage partidele pe gat liste cu toti hotii, sa alegem pe cine vrem noi, nu ei.

 2. kristofer93 26 Noiembrie 2007 at 12:17 Permalink

  Cetateni de CACAo

 3. Anonymous 26 Noiembrie 2007 at 14:22 Permalink

  mata

 4. sosolinus 26 Noiembrie 2007 at 19:23 Permalink

  nu vad aici UDMR:)) unde sunt ei…para era mai sus de PNG?

 5. kristofer93 26 Noiembrie 2007 at 19:25 Permalink

  Lasa UDMR-ul. Am vrut sa scriu, dar apoi faceam discriminari si poate se sesizeaza cineva de la un respectiv consiliu si ma executa cum a executat si alt blogger.

 6. sosolinus 27 Noiembrie 2007 at 09:11 Permalink

  adica…ca nu inteleg…arata si tu mie niste bloguri care au scris asta(despre UDMR si cu discriminarile sale)…ca sunt curios…sunt din Sibiu…si imi place ce scrii tu….impresionat.. frumos oras bacau…tine-o tot asa…

 7. kristofer93 27 Noiembrie 2007 at 18:47 Permalink

  No..VisUrat parca a scris cvea despre tiganii din Italia…si s-a sesizat cineva de la consiliul de combatere a discriminarii


Lasa un comentariu