Risc, supravietuire si figuri

Luni, 23 Martie 2009 | Bacau, foto | 7 comentarii

Am fost marcat zilele trecute de un om care muncea din greu la acoperisul unui bloc. Traieste zilnic la inaltime fara franghii pentru siguranta. Stie ca risca mult dar aceasta este meseria lui fara de care nu ar putea trai decent.

Am vrut sa fac un astfel de articol tocmai din pricina persoanelor, pitipoancelor, figurantilor din oras care isi iau genti sau blugi de sute de euro, asta in situatia in care vad cu ochii mei cum totul merge din ce in ce mai prost pe zi ce trece. Eu am cugetat si am putut realiza cam cat munceste si la ce riscuri se expune un om ca cel de mai jos pentru o suta de euro.

Romania, tara contrastelor.PS: multumesc lui Shrek.

7 comentarii la “Risc, supravietuire si figuri”

 1. Anonymous 23 Martie 2009 at 10:42 Permalink

  cred ca exagerezi putin. este normal ca oamenii sa munceasca si nu conteaza cat castiga chiar dak unii castiga 100 si unii 1000. crezi ca dak lucrezi intr-un birou si nu esti expus la accidente asta inseamna ca nu ai si tu riscuri in meserie?

 2. Anonymous 23 Martie 2009 at 12:48 Permalink

  unde i blocul?

 3. kristofer93 23 Martie 2009 at 12:49 Permalink

  undeva langa Parcul Cancicov in Bacau

 4. Robertworld 23 Martie 2009 at 15:19 Permalink

  100 euro e mult prea mult …astfel de oameni muncesc si pt o bere…
  “traim in romania si asta ne ocupa tot timpul”

 5. Anonymous 23 Martie 2009 at 15:34 Permalink

  asta e sociatatea noastra…unii muncesc mult pe catiguri mici si riscuri mari, altii muncesc mai putin, poate mai inteligent si eficient, cu riscuri mai mici si castiguri foarte mari. Fiecare cu ale lui, dupa cum si-au faurit viitorul. Nu inseamna ca acel om care l-ai vazut ca lucreaza pe acoperis e neindreptatit.

 6. Anonymous 24 Martie 2009 at 15:47 Permalink

  sa stiti ca unul care lucreaza la birou e mult mai dispus la boli si altele chiar daca se spune ca vai sta la birou semneaza si gata…de ex v-o dau pe mama care lucreaza la birou si semneaza acte de care rasp 10 ani la rand din data care le semneaza si plus de asta stres din care a facut o boala foarte grava,spatele e varza de se ridica din bat ca o baba de 90 de ani asa ca numai judecati acel om e mult mai castigat pt ca lucreaza in aer liber si dupa ce se da jos de pe casa gata raspunderea…eu cred k e mai avantajat!voi ce credeti???

 7. tudor 26 Martie 2009 at 14:45 Permalink

  Undeva prin secolele 18-19 codurile de legi fanariote din Moldova si Tra Romaneasca imparteau oamenii dupa categorii, cam asa: oameni liberi (boierii si taranii proprietari de mosii-razesi si mosneni mai pe intelesul tuturor) si oameni fara noroc (cei inrobiti). Cam asa e si acum: oameni bogati si…oameni fara noroc.


Lasa un comentariu