Riscurile unui cross organizat duminica

Miercuri, 6 Octombrie 2010 | Bacau, foto, Pareri personale | 7 comentarii

Duminica in Bacau s-a desfasurat Crosul Loteriei Romane. Fotografii aici. Organizarea a fost ireprosabila, toate fortele fiind mobilizate corespunzator unui de eveniment sportiv de masa. De precizat este ca Politia si Jandarmeria au avut un rol foarte important in parcurgerea traseului in conditii de siguranta.

Totusi, oricat de mult te-ai chinui sa faci in asa fel incat traseul alargatorilor sa fie liber, nu o poti face perfect din cauza unor distinsi cetateni care ies duminica la biserica si n-au timpul necesar sa astepte cateva minute sa treaca alergatorii. Nu, domn’le, ei acum vor sa treaca ca se grabesc la piata. Daca se termina patrunjelul? Inteleg, esti in varsta, ai iesit la plimbare. Unde te grabesti duminica?

Am stat “la panda” cateva minute la trecerea de pe B-dul Unirii de langa statuie si priveam cu jena cum niste domni si doamne ignorau avertismentele jandarmilor si treceau prin fata alargatorilor. Asta se numeste nesimtire. Niste oameni, vreo 2000, au iesit la miscare si au nevoie de carosabil liber pentru cateva minute, dar omul fara cultura sportului nu intelege asta. De fapt, nu tine de cultura sportului, ci de bun simt. Ti-a spus jandarmul sa astepti cateva minute, stai acolo, ca nu mori!

Cata nesimtire poate sa incapa intr-un metru patrat vedem in fotografiile si video-ul de mai jos.

7 comentarii la “Riscurile unui cross organizat duminica”

 1. Anonymous 6 Octombrie 2010 at 13:49 Permalink

  "Facem slalom printre cretini ..zi de zi
  intr`o lume mica si murdara asa cum o stim
  prostii par conceputi pe cale artificiala
  ca sunt multi ai dracu` si nu au nicio boala." ah k bn zice

 2. Anonymous 6 Octombrie 2010 at 16:11 Permalink

  :)) Doamne

 3. Anonymous 6 Octombrie 2010 at 17:34 Permalink

  Nu stiu cum a fost perceputa organizarea pentru cei care nu au participat la cros dar numai ireprosabila nu a fost. De fapt, s-ar putea spune ca organizarea a fost ingrozitoare.
  Amestecand categoriile de sportivi, participarea unor atleti din lotul national de atletism la un cros urban ce milita pentru sanatate, etc., asta ca sa dau cateva exemple.

 4. Anonymous 6 Octombrie 2010 at 21:39 Permalink

  Lucrul interesant este ca auzeam in special cetatenii batrani si respectabili ai Bacaului comentand la adresa crosului "copiilor"; 'ca daca vor sa se joace de ce nu se duc mai la marginea orasului', 'ce stau eu toata viata ca sa vad asta aici' ''ca eu pe unde trec strada. Cu toate acestea, de cate ori li se arata drumul ocolitor, se faceau ca nu-l vad.Pana cand se adunau mai multi…romanasi si treceau in gloata, ca sa nu poata fi impiedicati de jandarmi.Asa ca respectabile cetatean roman la varsta pensiei, cu tine voi fi politicoasa numai din respect fata de propria persoana pana cand imi vei da un motiv sa te respect pe tine personal.

 5. anndrei 7 Octombrie 2010 at 08:55 Permalink

  Ahaha :))) Genial. La un moment dat m-am întrebat dacă alergătorii sunt aia care traversează

 6. Anonymous 7 Octombrie 2010 at 14:17 Permalink

  Si stam sa ne gandim ca e Duminica:)).. dar daca era organizat intr'o luni sau stiu si eu :-?…miercuri cand toata lumea are treaba prin oras ..servici,casa,cumparaturi..atunci ce mai era:)).?

 7. EL Marius 7 Noiembrie 2010 at 15:24 Permalink

  Nu am fost acolo dar îmi dau seama ca nesimțirea e mare la noi. Dar sa nu dam în totalitate vina numai pe nesimțiții de pietoni. Si organizatorii ar face bine sa organizeze evenimentul asa cum se cuvine. In locurile aglomerate in centrul orașului sa pună garduri de separare sau pamblici sau pioni…ceva de genul asta asa cum se pune la un concurs care se respecta. Si îndeajuns jandarmi sau agenți de ordine. Asta nu scuza nesimtirea pietonilor dar ar da nesimtitilor mai mult ideea ca este vorba de un eveniment serios.


Lasa un comentariu