Când roata se întoarce în Consiliul General al Municipiului București

Marti, 7 Octombrie 2014 | Politica | Comenteaza

Practic, problema cu apa caldă în București (și în curând cu căldura!) stă în plata unor datorii de câteva zeci de milioane de euro ale ELCEN către Distrigaz. Dar ELCEN are de recuperat datorii de vreo 800 de milioane de euro de la RADET. Consiliul General al Municipiului București are acum pe masă un proiect de hotărâre prin care ELCEN și RADET fuzionează și datoriile dispar. Datorii acumulate, spune Sorin Oprescu, în urma unor reglementări “incoerente” şi de un management “defectuos” al ELCEN.

DNA ne va spune cu totul și cu totul alte lucruri peste câțiva ani despre aceste datorii și mai ales cine s-a îmbogățit de pe urma lor, însă până atunci avem o situație interesantă în Consiliul General.

Consilierii PNL și PDL refuză să voteze fuziunea RADET-ELCEN, băgându-l într-o situație complicată pe Sorin Oprescu, susținut de Victor Ponta. Cum oamenii sunt tentați să arunce mereu vina pe Guvern, cel care iese prost e Victor Ponta, candidat la prezidențiale. Știe asta, altfel nu ar fi menționat azi în ședința de Guvern că trebuie găsită urgent o soluție la problema apei calde în București. Dacă vor continua să ezite mai ales pe partea de comunicare, Victor Ponta și PSD pierd voturi în București. Alea destul de puține pe care le au în Capitală, în comparație cu restul țării.

Azi, în ședința de Guvern:

Era nevoie doar ca o parte din Consilierii generali să nu blocheze Primarul general în a acorda şi a plăti datoriile către Distrigaz. Din păcate, suntem în campanie electorală şi unii cred că, blocându-l pe Primarul general, o să câştige voturi. Eu îmi aduc aminte alături de cei mai vechi – cred că dl Rus îşi aduce aminte – că am făcut şi noi prostia asta în 2004, l-am blocat pe Primarul general cu consilierii noştri şi am luat o bătaie la alegeri de ne-am învăţat minte.

 

Văd că cei de acum nu au înţeles că, blocându-l pe Sorin Oprescu, de fapt blochează bucureştenii şi cred că e un lucru foarte rău. O să vă rog, dle ministru Nicolescu și voi ruga și Finanțele, dacă există o posibilitate prin care să sprijinim Primarul general – chiar neavând majoritatea în Consiliul General – să fie la zi cu banii către Distrigaz, vreau să o facem, dar recunosc că mi-aş dori să văd mai multă responsabilitate în conducerea politică a autorităţilor locale. Acolo unde va fi absolut necesar vom interveni noi şi o să ajutăm.

Mi-a plăcut aia cu “am făcut și noi prostia asta în 2004”. Continuarea ar fi sunat “de a-l bloca pe Traian Băsescu”, pe atunci primar general. Uite așa se întoarce roata și Traian Băsescu pe burtă de râs…

victor ponta miting usl arena nationala

Lasa un comentariu